Puudust kannatavad inimesed on koalitsioonil meeles vaid sõnades, kui sedagi (1)

Helmen Kütt
, sotsiaaldemokraat, Riigikogu liige
Copy
Helmen Kütt.
Helmen Kütt. Foto: Marko Saarm

Peaminister Kaja Kallas on riigikogu ees korduvalt kinnitanud, et just toimetulekutoetuse tõstmine aitaks neid, kes kõige rohkem abi vajavad, kellel on kõige raskem. Selle sõnumi käis valitsusjuht välja jaanuaris, kui temalt sai päritud hinnašoki leevendamise võimaluste kohta. Sama mõtet kordas peaminister ka 9. veebruari infotunnis.

Kuldsed sõnad! Seda enam, et jaanuari keskel teatas sotsiaalkaitseminister, et viivitamatult tuleb toimetulekupiir viia 150 eurolt 200 eurole. Ühtlasi suutis ta jätta mulje, et kohe-kohe jõuab täiendav tugi kitsikuses elavate inimesteni. Toimetulekutoetus on tõepoolest väga vajalik meede, millega riik aitab koos omavalitsustega puudust kannatavaid ja ajutiselt raskustesse sattunud inimesi. Näiteks 2020. aastal sai ligikaudu 10 000 leibkonda seda toetust.

Paraku pole Reformierakonna poliitikute igati õigetele sõnadele järgnenud mitte ühtegi otsust ega tegu. Keskerakonna liidrid eesotsas Jüri Ratasega võitlevad hoopis ennastunustavalt koroonatõendi kaotamise eest, olles täiesti unustanud ühiskonna kõige haavatavamad liikmed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles