Traditsiooniline tellis tänapäevasel kujul

Raketerm
Copy
Foto: Raketerm

Raketerm sobib nii uute kui ka renoveeritavate hoonete fassaadide ja soklite katmiseks. See on puit-, tellis- ja paneelmajade soojustamiseks taskukohane ja ideaalne lahendus, milles on ühendatud mitme ammu tuntud ehitusmaterjali plussid.

Klassikaline puhta vuugiga tellissein on olnud populaarne juba sajandeid. Fassaadisüsteem Raketerm sündis meie lugupidamisest traditsioonilise tellise vastu ning soovist muuta klassikaline puhta vuugiga tellisseina välisilme kättesaadavaks kõikidele. Loodav fassaadisüsteem pidi vastama tänapäevastele ja ka tulevastele energiasäästunõuetele, st parandama hoone soojapidavust. Väljakutse oli suur, sest välisvooder on hoone üks tähtsamaid tarindiosi, see on hoone toimimise seisukohalt sama oluline kui inimesele nahk. Suured temperatuurikõikumised, ultraviolettkiirguse mõju, vihm ja rajutuuled – fassaadilahendus peab kõigele sellele vastu pidama aastakümneid.

Kunagisest unistusest on nüüdseks saanud reaalsus – Raketerm katab edukalt juba 25 aastat enam kui tuhande hoone fassaadi. Pidev tootearendus ja rõhuasetus kvaliteedile teeb AS-ist Rake ühe juhtiva kivipinnaga fassaadilahenduste tootja regioonis.

Raketerm – mis see on?

Foto: Raketerm

Raketerm on kivipinnaga ja vahtpolüuretaanist soojustuskihiga armeeritud viimistlus- ja soojustusplaat, mille kattekihi moodustavad vuugitud kiviplaadid. Kattekiht annab plaadile mehaanilise tugevuse ja tulekindluse ning kaitseb keskkonna välismõjutuste eest.

Plaadi soojustuskihi moodustab üks efektiivsemaid ehituses kasutatavaid isolatsioonimaterjale – vahtpolüuretaan. Toote tagapinnal on jäikuse tõstmiseks klaaskiust sarrusvõrk. Täiteainena kasutatav vahtpolüstüreen lisab tootele tugevust ning vähendab mahukahanemist, säilitades kerguse ja head isolatsiooniomadused. Paneelide omavaheline täispunnliides tagab katte niiskus- ja tuulekindluse.

Kuhu ja kuidas Raketermi paigaldada?

Raketerm sobib nii uute kui ka renoveeritavate hoonete fassaadide ja soklite katmiseks. See on puit-, tellis- ja paneelmajade soojustamiseks taskukohane ja ideaalne lahendus, milles on ühendatud mitme ammu tuntud ehitusmaterjali plussid.

Plaadid ei toetu vundamendile, vaid riputatakse alusele. Eelnevat alusseina ettevalmistamist ega vundamendi laiendamistöid pole vaja teha. Plaat kinnitatakse spetsiaalklambrite või kruvitüüblitega kas aluskarkassile või vahetult seinale. Plaatide omavahelise ühenduse hermeetilisuse saavutamiseks kantakse paigalduse käigus punnliidesele õhuke silikooniriba. Vertikaalliidest ületavad kiviplaadid liimitakse montaaži järel ning liimkive ümbritsevad vuugid täidetakse seguga – see tagab kogu välispinna täieliku monoliitsuse. Välispiiride soojapidavuse tõstmiseks võib vajadusel lisada Raketermi alla mineraalvillast, vahtpolüstüreenist või vahtpolüuretaanist täiendava soojustuskihi. Klinkerkatetega plaadid sobivad ka soklite katmiseks. Toote paigaldamine on lihtne ja kiire ning see on paigaldatav aasta ringi.

Miks on Raketerm kasulik?

Raketermi fassaadisüsteemil on palju häid omadusi:

  • kolm ühes: viimistluskate, soojusisolatsioon ja tuuletõke
  • üsna väike lisakoormus hoone vundamendile
  • seinakonstruktsioonis ei teki aasta läbi progresseeruvat niiskust
  • mehaaniliselt tugev, ei purune käe- ega jalalöökidest
  • põhimõtteliselt hooldusvaba, vajadusel kergesti pestav ja parandatav
  • suhteliselt odav, väga hea kvaliteedi ja hinna suhe
Foto: Raketerm

Meie tehnoloogia võimaldab kasutada fassaadiplaadi pinnakattena eri kivimeid, nt dolomiit ja graniit. Praegu pakume oma klientidele fassaadiplaate 200 värvitoonis. Niivõrd lai värvigamma pakub piisavalt inspiratsiooni nii arhitektidele kui ka kodustele meistritele.

Rohkem infot https://rake.ee/

Raketermi fassaadisüsteemi paigaldamine:

Copy
Tagasi üles