Kõrgeimale poliitilisele kohale asub üks Pihelgatest

Tiit Reinberg
Copy
Möödunud aasta 18. novembril pani Paide linnavolikogu esimees Tarmo Alt Siret Pihelga kaela linnapea ametiketi. Suure tõenäosusega võidakse linnapea esmaspäeval valida ka Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimeheks.
Möödunud aasta 18. novembril pani Paide linnavolikogu esimees Tarmo Alt Siret Pihelga kaela linnapea ametiketi. Suure tõenäosusega võidakse linnapea esmaspäeval valida ka Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimeheks. Foto: Dmitri Kotjuh

Esmaspäeval saab täidetud maakonna kõrgeim poliitiline koht, kui Järvamaa omavalitsuste liidu (JOL) üldkoosolek valib uue juhatuse esimehe.

Selle kohaga ei kaasne suurt palka, kuid see on alati olnud poliitikutele väga oluline: on võimalik silma paista ja kasutada kui hüppelauda riigikokku pääsemiseks.

Tavaliselt on JOLi esimees selgunud vahetult pärast kohalike omavalitsuste valimisi, kuid seekord on veninud pikalt. Esmaspäeva keskpäeval istub igast omavalitsusest viis inimest Järva-Jaanis laua taha otsustama, kes on see inimene, kes seisab vastuvõttudel ja pidudel esireas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles