Haldi Välimäe – haldjahäälne hea tahte saadik

Üllar Priks
, reporter
Copy
Haldi Välimäe
Haldi Välimäe Foto: Kristi Markov

Kuu alguse pühapäeval kogunesid sajad inimesed Viljandi Vabaduse platsile, et avaldada toetust sõjakeerisesse kistud ukrainlastele. Traagilistel asjaoludel teoks saanud, kuid siiski armsa ja südamliku kontserdi korraldas sõpruskond noori eesotsas mitmekülgse muusiku Haldi Välimäega.

Enamik eestlasi on oma sotsiaalmeediakontode profiilipiltidele kleepinud sinikollase riba, teinud mõne pangaülekande või annetanud esmatarbekaupa, kuid 21-aastane Haldi Välimäe tahtis teha midagi enamat. Kui tema kultuurikorraldajast isa Ants Välimäe ütles ühel päeval, et plaanib Pärnus toetuskontserti, leidis ta end mõttelt, et ukrainlastele on suuremaks abiks, kui ta isa toetusavaldusele lisaks veel teise samasuguse hea tahte kogunemise organiseerib. Kõigest poole tunni pärast istus ta koos sõprade Ako Lehemetsa ja Kris-Katry Kohviga köögilaua ümber ning järgmise viie-kuue päevaga tegi see kolmik juba ajalugu.

Ega üks vabaõhukontsert ole ju mingi morsipidu. Avalikud load, heli- ja valgustehnika, artistid, logistika, promotöö ... Haldi Välimäe jagab rohkesti kiidusõnu hulgale sõpradele, kellest igaüks oma tugevad küljed ära kasutas. Lubade vormistamisel näiteks oli abiks Vilja Volmer-Martinson linnavalitsusest, Otto-Georg Kirsi tegeles helitehnika ja Mihkel Viinalass valgusega. Et abikäe ulatas hulk ettevõtteid ja artistide kutsumisel tulid mängu kõigi asjaosaliste isiklikud tutvused, suudeti rahvas kokku tuua ilma igasuguste kulutusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles