Mis on ühist Paide linnapeade palkadel ja suurtel elektriarvetel?

, riigikogu liige EKRE
Copy
Kalle Grünthal.
Kalle Grünthal. Foto: Dmitri Kotjuh

Kindlasti ei ole veel kõik Paide linna inimesed jõudnud unustada üht sündmust, kui pärast kohalike omavalitsuse valimisi jõudis Paide seoses linnapea ja abilinnapeade palkade ülisuure tõusuga uudistekanalite lugude tippu. Kusjuures märkimisväärne on selles asjas veel see, et palgatõus tuli isegi enne seda, kui eelarve oli vastu võetud. Kummaline küll, kuid asja puänt on selles, et tegemist oli koalitsiooni kuuluvate Paide poliitikute kainelt arutletud strateegiaga, milles teati täpselt ette lõpplahendust.

Kuigi linnapeade palkade küsimuse arutelu algjärgus oli ka kõhklejaid, kes arvasid, et ei tea, kuidas rahvas selle uudise vastu võtab, kuid juba kogenenumad tegijad teadsid asjade kulgu täpselt ette: algul rahvas nuriseb, kuid varsti unustab ja lepib olukorraga.

Täpselt sama stsenaarium on ka elektrihindade tõusul. Esimeste õhku ahmiva panevate elektriarvete saabumisega oli rahvas marus. Aktiivsemad kogunesid protesti märgiks isegi Tallinnas meeleavaldustele, kuid nüüd on saabunud eestlasele omane tavapärane vaikus. Enamik on olukorraga leppinud ja üritab, veremaitse suus, ots otsaga kokku tulla. Kas pole äravahetamiseni sarnane olukord Paide linnapeade palgatõusuga?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles