Ühiskatsed võimaldavad kandideerida mitmesse kooli

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi ühisgümnaasiumi esindus võttis tänavu ette suisa bussituuri, et põhikoolilõpetajaid oma kooli õppima kutsuda ja lähenevat ühiskatsetele kirjapanekut neile meelde tuletada.
Türi ühisgümnaasiumi esindus võttis tänavu ette suisa bussituuri, et põhikoolilõpetajaid oma kooli õppima kutsuda ja lähenevat ühiskatsetele kirjapanekut neile meelde tuletada. Foto: Anne Põder

Põhikoolilõpetajail on praegu käsil kiired päevad, sest sellest nädalast hakkavad kukkuma tähtajad, et panna end kirja gümnaasiumide sisseastumiskatsetele. Kuupäevad on kooliti erinevad, seega tasub olla hoolas, et avaldus oleks õigel ajal tehtud.

Paide Hammerbecki põhikooli abiturient Teele Lotte Trug ütles, et temal on koolidesse kandideerimine täies hoos, sest ta vaatab ringi laiemalt. «Olen käinud Tallinnas Vanalinna hariduskolleegiumi eelkatsetel ja ootan vastuseid. Suuremasse osasse koolidest saan katsed õnneks teha ühekorraga. Paide gümnaasiumi ja Tartu koolide katsed on näiteks kõik kenasti koos. See teeb asja lihtsamaks,» selgitas ta.

Trug märkis, et kavatseb kandideerida nii Paide kui ka Türi gümnaasiumi, kuid kindlasti sihib ta ka mainekamaid Tartu koole, nagu Hugo Treffneri, Jaan Poska ja Tamme gümnaasium. «Mul poleks ka Paidesse kooli mineku vastu midagi. Käisin eelmisel nädalal kooliga tutvumas ja mul jäi väga hea mulje. Kool on uus ja ilus ning juhtkond soe ja sõbralik,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles