Mina võitsin e-etteütluse!

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Triin Siiber
Triin Siiber Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Eestlastele on aastas olulised vähemalt kaks päeva, mil tuleb loota kiirele netiühendusele ja veel kiirematele näppudele. Esimene on veebruaris, mil saab elektroonilisel teel esitada tuludeklaratsioone, ja teine kord märtsis, kui emakeelepäeva puhul on e-etteütlus, kus kiiruse kõrval on loomulikult oluline ka hea keeleoskus. Tänavu tuli e-ette­ütluse võit Paidesse.

«Jipidijee! Elagu e-etteütlus! Ilusat emakeelepäeva!» hõiskas Järvamaa kutsehariduskeskuse gümnaasiumi juhtõpetaja Triin Siiber sotsiaalmeedias veidi aega hiljem, kui Vikerraadio vahendusel tehtud e-etteütlus oli lõppenud. Põhjust hõisata Siiberil oli, sest äsja oli ta teada saanud, et just tema oli ligi 9000 ette­ütlust kaasa teinud inimese hulgast kõige nobedam, kes veatu teksti ära saatis ja selle põhjal ka üldvõidu napsas.

Tasub ka märkida, et kuigi Tallinna ülikooli keeleteaduse ja keeletoimetamise magistrikraadiga Triin Siiber töötab põhikohaga Järvamaa kutsehariduskeskuses, kannab ta aeg-ajalt hoolt ka selle eest, et Järva Teataja artiklid jõuaksid paberlehte veatult. Nimelt asendab ta põhikohaga toimetajana töötavat Marika Rajamäed tema puhkuse ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles