Paide muusika- ja teatrimaja mõtleb Ukraina põgenikele ja püüab neid omalt poolt aidata

Eva Klaas
, reporter
Copy
Märtsi aluguses toimus Paides Ukrainale pühendatud heategevuskontsert, kus esinesid Gediminas Gelgotas & ansambel NICO Leedust.
Märtsi aluguses toimus Paides Ukrainale pühendatud heategevuskontsert, kus esinesid Gediminas Gelgotas & ansambel NICO Leedust. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

"Soovime omalt poolt Ukraina sõjapõgenikke aidata nii nagu meie saame ja oskame," ütles Paide muusika- ja teatrimaja direktor Martha-Beryl Grauberg.  Nende peamine ülesanne on pakkuda kultuuris osalemise võimalusi ning sellega on ka algust tehtud. 

 "Ukrainale pühendatud Leedu muusikute kontserdile kutsusime nii Paides varem töötanud kui ka siia sõja eest põgenenud ukrainlased. Paistis, et selline kokkusaamise võimalus läks neile korda ning nad tundsid huvi selle kohta, mis siin majas veel toimumas. Neile mõeldes oleme lisanud osale filmidele venekeelseid subtiitreid ning aprillis on plaanis Paide kinos ukrainakeelse "Lotte" filmi linastus," rääkis Grauberg. 

Paidesse on  esmakordselt tulemas Vene Teater etendusega "Tuli mees naise juurde", mis loodetavasti võib huvi pakkuda ka Ukrainast saabunud vene keelt valdavale kogukonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles