Pipi-Liis Siemann: Türi valla juhtimiskulusid tuleb kärpida

Pipi-Liis Siemann
, Valimisliit Koduvald Türi
Copy
Pipi-Liis Siemann.
Pipi-Liis Siemann. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavolikogu võttis vastu 2022. aasta eelarve. Koduvald Türi poolt tegime sinna mitmeid parandusi, andsime nõu ning soovitusi, mis ka osalt vastu võeti. Kohati tekitab hämmingut, et lihtsate faktide parandamiseks ollakse valmis alles siis, kui oleme selleks ka riigiasutuselt sellekohase päringuga abi palunud. Kuid võib öelda, et finantsjuhi tasemel on koostöö sujunud! Tänusõnad uuele finantsjuhile ütlesime ka volikogus ning loodame, et ta suudab end kiiresti eelarve koostamise nüansside ja Türi valla asjadega kurssi viia!

Kahjuks ei olnud meil võimalik lõpphääletusel eelarve vastuvõtmist toetada. Oleme korduvalt viidanud, et Väätsa Prügila müügitehingu ettemaksuna laekunud raha on kahjuks enamuses minemas mitte investeeringuteks vaid igapäevaste jooksvate kulude katteks, laenu arvelt on plaanitud tasuda juba ka laenuintresse. Teede ja tänavate investeeringuteks on eelarves peamiselt vaid eelmisel aastal riigi poolt saadud toetus Vabriku puiestee rekonstrueerimiseks 221 000 eurot ja sellele lisaks vajalik omaosalus ligi 150 000, teistele teedele jääb seega vaid näpuotsaga. Sellistes põhimõttelistes asjades peaksime siiski rohkem pingutama ning mitte jooksvate kulude katteks hakkama laenu võtma!

Tegime ka ettepaneku uue koalitsiooni poolt vallavalitsuse paisutatud juhtimiskulusid kärpida. Ühe valdkonnajuhi palga arvel saaks näiteks meie asutustes 30 spetsialisti igakuiselt 100 eurot palgalisa! Kogenud ja tubli hariduse- ja sotsiaalvaldkonna osakonnajuhataja on juba tööle naasnud ning vajadus poliitilise valdkonnajuhi tegevuse osas jätkuvalt segane. Samuti ei ole kahjuks vaatamata korduvatele lubadustele volinikele ega eelarvekomisjonile antud ülevaadet sellest, mil määral vallaeelarvest palka saavate töötajate töötasu saab tõsta ja kas sõnaliselt antud lubadused ka eelarves kajastuvad. Püüame selles selgust saada edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles