Üksteist Järvamaa lasteaeda ja kooli streigib kolm päeva

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri kooli õpilased
Peetri kooli õpilased Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaal hakkab õpetajate palgatõusu toetuseks streikima ligi pool tuhat haridustöötajat. Ametiühingute usaldus­isikud loodavad, et kolmepäevane tööseisak on mõjus ja annab tulemusi.

Järvamaal oli eilse seisuga asutuse juhtkonnale ja omavalitsusele teatanud streigist  26 kooli ja lasteaeda, streikijaid on 492.  


Järvamaa haridustöötajate liidu esimees Eve Tammekänd lausus, et 11 haridusasutust on talle teatanud kolmepäevasest  tööseisakust. Samas piirdub Paide Sookure lasteaed vaid tunnise hoiatusstreigiga.

Tammekänd märkis, et streigi ajal õpetajad kooli ega lasteaeda minema ei pea ning neid päevi ka ei tasustata. «Muidugi võivad õpetajad teha koosoleku või miitingu, kuid mingit suurt piketti Järvamaal küll ei tule,» lisas ta.

STREIKIJAD

• Kolm päeva: Väätsa, Oisu ja Lokuta lasteaed, Laupa, Väätsa, Türi ja Peetri põhikool, Retla kool, Koeru keskkool, Järva-Jaani gümnaasium, Türi ühisgümnaasium.
• Kaks päeva: Ambla lasteaed-põhikool, Koigi põhikool.
• Üks päev: Paide gümnaasium ja ühisgümnaasium, Aravete keskkool, Roosna-Alliku, Albu ja Imavere põhikool, Türi-Alliku, Viisu (streigib vaid üks õpetaja, lasteaed võtab lapsi vastu), Aravete, Imavere, Särevere ja Türi Kesklinna lasteaed.
• Ühetunnine hoiatusstreik: Paide Sookure lasteaed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles