Tanker investeerib ligi miljon eurot ja toob käsitööõlle kõrval turule preemium-tooted

Järva Teataja
Copy
Ranner Kuningas ja Jaanis Tammela.
Ranner Kuningas ja Jaanis Tammela. Foto: Rasmus Kooskora

Harjumaal Jüris asuv õlletootja Tanker investeerib tänavu ligi miljon eurot ning toob käsitööõlle kõrval turule ka preemium-tooted, et hakata senisest aktiivsemalt konkureerima laiemas turusegmendis.

Tankeri kaasasutaja Jaanis Tammela sõnul lisandub sel kuul Tankeri käsitööõlledele uus preemium-õllesari, mis koosneb neljast uuest õllest: Sauna Lager, Tume Lager, Kerge IPA ning alkoholivaba Sauna Lager. „Uued õlled valmivad siin, Harjumaal, Tankeri Jüri tehases. Meie uus tootesari on kaasaegne nii sisult kui ka välimuselt ja oleme selle pruulinud Eesti traditsioone ning siinsete tarbijate eelistusi järgides. Seadsime eesmärgiks parima kvaliteedi, puhtad maitsed ja kaasaegsed tootmisprotsessid,“ selgitas Tammela.

Tanker soovib läbi tooteportfelli laiendamise tuua Eesti õlleturule tagasi põnevuse ja konkurentsi. „Kui täna on kahe suurema õlletootja turuosa umbes 90 protsenti, siis meie eesmärk on tuua Tanker mängu tugeva kolmanda tegijana, et klientide jaoks kohati igavaks muutuvat joogiturgu veidi raputada. Ma loodan, et tarbijad võtavad Tankeri uued preemium-õlled huviga vastu. Samal ajal jätkame panustamist ka meie käsitööõllede arendamisse,“ märkis Tammela.

Royal Unibrew Eesti juhi Ranner Kuningase sõnul investeerib Tanker sel aastal tootmisseadmetesse ja tootearendusse ligi 1 miljon eurot. „Tankeri õlletehas täieneb mitmete uute masinate ja tootmisseadmetega, neist olulisemad on näiteks hotellide, restoranide ja toitlustussektorile (HoReCa) suunatud vaadiõlle tootmiseks vajalikud seadmed, mis võimaldavad meil tugevdada oma jõudu selles kanalis. Suurt rõhku paneme ka müügi- ja turundustegevuse toetamisele, et Tankeri kaubamärk oleks tuntud ning tooted kõigile kättesaadavad,“ rääkis Kuningas.

Tema sõnul jääb Tanker Royal Unibrew grupis iseseisvaks Eesti tootjaks, kelle tooted on suunatud Eesti tarbijatele. „Royal Unibrew aitab kaasa teadmiste, kontaktide, investeeringute ja distributsioonivõrguga,“ lisas Kuningas.

Eesti käsitööõlle pruulikoda Tanker loodi 2014. aastal ja tänaseks on ettevõte tootnud üle 130 erineva maitse, suuruse ja pakendamisvariandiga toote. Tankeri kaubamärgi käsitööõlu on saadaval üle 20-nes riigis, sealhulgas näiteks Prantsusmaal, Itaalias ja Hollandis.

Royal Unibrew’l on joogiturul tugev piirkondlik esindatus ainulaadsete kohalike ning ülemaailmsete kaubamärkidega Heineken ja Pepsi. Royal Unibrew on aktiivne ja väljakujunenud tegija Balti regioonis, olles üks juhtivaid kohaliku õlle, siidri, vee, mahlade, energiajookide ja muude jookide tootjaid ja turustajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles