Järvamaa Pärandi sihtkapital toetab koduloo uurimist ja muuseumit

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Vello Kallandi on üks aktiivsemaid rahvusarhiivi vabatahtikke abilisi andmse­sisestuse ühisloomes.
Vello Kallandi on üks aktiivsemaid rahvusarhiivi vabatahtikke abilisi andmse­sisestuse ühisloomes. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Järvamaa Pärandi sihtkapitali tänavuse stipendiumi saab kauaaegne kodukoha pärandi väärtustaja ja külaajaloo raamatute autor Vello Kallandi ning A.H.Tammsaare muuseum Vargamäel mitmete põnevate ettevõtmiste teostamiseks.

Vello Kallandi on maakonnas tuntud kodu-uurija kes on kaante vahele pannud ligi paarkümmend ajaloolist ülevaadet nii kodukoha küladest kui nendega seotud isikutest. Üle-eelmisel aastal välja antud raamat „Karinu 500“ tunnistati nii Eesti genealoogia seltsi kui Eesti Kodu-uurimise seltsi aasta parimaks väljaandeks. Eelmisel aastal esitleti ajalooraamatut „Järva-Jaani Kangru Püha Georgiuse kirik ja kool“. Lähima aja plaan on täiendada Jürimardi talu ajalugu puudutavat käsikirja, nii teksti kui fotodega, ning anda see välja ka raamatuna.

Sihtasutus A.H.Tammsaare muuseum Vargamäel pakub külastajatele igal aastal väga eriilmelisi näitusi ja tegevusi nii vanemast kui kaasajast. Võimalus on osa saada erinevatest kaasahaaravatest programmidest kui ka temaatilistest ekskursioonidest. Märtsis avati aastanäitus „Täissöönul pole isu ja nälginul pole toitu“. Näitus räägib toidust kirjaniku teostes tuues esile Tammsaare tegelaste tunded ja sündmused, kus toidul on oma roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles