Kiirlaskujad kogesid tõeliselt kiiret laskumist

Kuido Saarpuu
Copy

Laupäeval Pärnu jõe kolmest kohast, Paidest, Veskisillalt ja Kurgjalt, aerutamismaratoni Türi-Tori kiirlaskumine ettevõtnud paarsada inimest võisid olla rahul. Ilm oli hea ja lõpuajad tavapäratult kiired.

Türi-Tori kiirlaskumise peakorraldaja Märt Maipuu kinnitas, et selleaastasel maratonil sujus tõesti kõik hästi. „Vesi oli küll kiire, kuid ohutusega oli samuti kõik hästi ja võistlejad teadsid, mida nad teavad. Ümberminekuid, isegi stardis ja sellistel kohtadel, kus seda ei osatud oodata, tuli küll ette, kuid ühtegi tõsisemat juhtumit ei olnud,” märkis ta. „Olud olid väga kiired- kõik senised rajarekordid purustati ja mitte väikeselt. Kiirlaskumine oli tõsine kiirlaskumine ka korraldajate jaoks, sest kiirlaskumine ka korraldajate jaoks, sest korraldajad pidid oodatust varem olema oma kohtadel. Õhtul kl 21ks oli meil pidu täiesti läbi.”

Türi-Tori kiirlaskumise kõige pikemal, 104kilomeetrisel distantsil kahestest süstadest esimeseks tulnud ning üldarvestuses üksnes lätlasele viis minutit ja 43 sekundit kaotanud Andres Kalle ja Marti Lepik jäid päevaga igati rahule. Lepik sõnas, et kogu distantsi kestel olid neil saatjad, kes lugesid vaheaegu. «Poole maani sõitsime sekund sekundis esimese koha peale,» selgitas ta. «Korraldajad olid jõe suurematest takistustest puhastanud ja oli hea sõit. Päev enne starti tegime kogu trassi seire ja jätsime mällu kõik olulised nüansid, mida sõidu ajal mõnuga realiseerisime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles