Elron: Rongisõitude arv on tõusnud kolmandiku võrra

Järva Teataja
Copy
Jalgrattur Elroni rongis
Jalgrattur Elroni rongis Foto: Raul Mee

Elroni rongidega tehti selle aasta esimeses kvartalis 1,5 miljonit sõitu, mis on enam kui 30% rohkem kui möödunud aastal. Reisijate arvu kasvu on näidanud kõik liinid.

Aasta esimese kolme kuuga teenindas Elron 1,5 miljonit reisijat, mis on 30% enam kui aasta tagasi. Enim tehti aasta esimese kolme kuuga sõite Tallinna-Paldiski, Tallinna-Riisipere-Turba ja Tallinna-Tartu liinidel. Sõitude arv kasvas eranditult kõikidel liinidel, kõige kiirem oli kasv Tallinna-Tartu liinil.

„Aasta alguses võisime prognoosida, et reisijate arv rongides hakkab taas kasvama, kuid juba märtsis jõudis reisijate arv rongides kohati juba pandeemiaeelsele tasemele,“ kommenteeris Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Elroni hinnangul on sõitjate arvu kasvule rongides mõju avaldanud nii kõrged kütusehinnad kui ka koroonapiirangute lõppemine, mis reisijaid pannud eelistama taas rongiliiklust.

„Märtsi lõpus tihendasime Tallinna ja Tartu vahelist rongiliiklust – reisijad on sõiduplaani uuendused hästi vastu võtnud. Paljud reisijad on alustanud liikumisharjumuste muutmisega ja hakanud senisest enam ühistransporti kasutama. Rong on autosõidule vaieldamatult kõige parem alternatiiv,“ märkis Kongo ja lisas, et meie ühise elukeskkonna vaatest oleks väga suur mõju juba sellel, kui seni üksnes autot kasutanud reisijad valiks kord nädalaski mõne teise liikumisviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles