Tegusaid noori tööinimesi ikkagi tuleb maakonda

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Mitte kõiki noori ei pimesta suurlinna tuled, mõni hindab rahulikumat elukeskkonda ning tuleb elama ja tööle Järvamaale. Et tunnustada selliseid noori inimesi, on Järvamaa kogukonnafond kutsunud ellu noore spetsialisti stipendiumi. Tänavu pälvivad selle aktsiaseltsi Jalax tootmislogistik Maimu Raudsepp ning Järva vallavalitsuse maastiku- ja heakorraspetsialist Marko Mitt.

Marko Mitt ütles, et kuulis sellisest stipendiumist esimest korda ja üllatus siiralt, et lihtsast kodumaakonda tööle asumisest ja hingega töö tegemisest piisab, et tunnustuse osaliseks saada. «See on kahtlemata meeldiv ja tean nüüd edaspidi ise ka sellise pilguga ringi vaadata, et kes kandidaadiks sobiks,» lausus ta.

Mitt omandas kõrghariduse Tartu ülikoolis geograafia erialal, kuid jäi pärast õpinguid esiotsa siiski Tartusse tööle ja elama. Ta töötas PRIAs ja tegeles põllumajandustoetustega. «Tagasi Järvamaale tõi mind soov olla kodumaakonnale kuidagi kasulik ja tunne südamesopis, et koduses Järva-Jaanis on ikka parem,» ütles ta. «Kui Järva vallavalitsus otsis maastiku- ja heakorraspetsialisti, siis kandideerisin. Õigesti tegin, olen tööga väga rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles