Täna saab oma loogika võistlustel proovile panna

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Loogikamõistatused nõuavad keskendumist.
Loogikamõistatused nõuavad keskendumist. Foto: Teele Lotte Trug

Täna täpselt keskpäeval ehk kell 12 korraldab World Puzzle Federation ja AS Kuma loogikamõistatuste lahendamise võistluse, mille parimad ja kiireimad pääsevad Eestit esindama maailmameistrivõistlustele.

Võistluste peakorraldaja Jaanus Laidna andis teada, et täna kell 12. avaldatakse võistlustööd Kuma koduleheküljel. "Mõistatused on mõeldud lahendamiseks pärast väljaprintimist ja mõõduvõtus osalemine on tasuta," sõnas ta.

Laidna selgitas, et võistleja peab 120 minuti jooksul ära lahendama võimalikult palju etteantud mõistatusi. Punktisumma on märgitud iga mõistatuse juurde. Lahendused tuleb lahendamisaja lõpuks saata aadressile loogika@kuma.ee . "Vastused tuleb saata näidisülesannete juures näidatud viisil. Neid võib saata ka mitu korda, aga arvesse läheb viimasena saadetud variant. Vastuseid saates tuleb alati lisada saatja nimi, aadress ja telefoninumber. Kõikidele saadetud vastustele tuleb kinnituseks teade kättesaamise kohta," kirjeldas ta protsessi.

Võistluse võidab Laidna sõnul võistleja, kes kogub kõige rohkem punkte. Võrdse tulemuse korral otsustab parema koha saaja aeg, mil vastused aadressile loogika@kuma.ee laekusid. Sellegi võrdsuse korral jäädakse kohta jagama.

Võistluse tulemuste põhjal moodustatakse Eesti koondis osalemiseks loogikamõistatuste lahendamise maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad tänavu sügisel Poolas Krakowis. Võistkond koosneb neljast võistlejast ja kaptenist. Koondisekoha on endale juba kindlustanud eelmise MM-i Eesti parim Tiit Vunk.

Võistluse võitjad ja koondise koosseis selguvad 26. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles