Postmarki „Au Ukrainale!“ müüdud kuu ajaga ligi 20 000

Järva Teataja
Copy
Foto: Omniva

Riigiettevõte Omniva 24. märtsil välja antud postmarki „Au Ukrainale!“ on kuu ajaga müüdud kokku ligi 20 000 tükki.

Omniva juhatuse esimees Mart Mägi tõdes, et tavapärase Eesti teemamargi tiraažist kaks korda suurema trükiarvuga postmargi läbimüük on olnud ühe kuu jooksul üliedukas. „Rõõm on tõdeda, et Ukraina toetuseks välja antud postmargi vastu on väga suur huvi ja selle oluline sõnum on läinud korda nii paljudele inimestele!,“ ütles Mart Mägi. „Tänan kõiki, kes tulid kaasa üleskutsega saata rahusõnumiga postmarke-postkaarte üle maailma ning kutsun seda jätkuvalt tegema!“.

Postmark „Au Ukrainale“ on Eesti sümboolne toetusavaldus Ukraina riigile ja rahvale oma iseseisvuse kaitsmisel. Margil kujutatakse rahutuvi Ukraina lipuvärvide taustal. Postmargil on ukraina keeles „Слава Україні!“, mis tähendab „Au Ukrainale!“ ning lisaks eesti keeles „Eesti toetab Ukrainat“. Margi trükiarv on 50 000 tükki ja nominaal on 1,90 eurot, mis on mõeldud saatmiseks üle maailma. Postmargi kujundus valmis koostöös reklaamiagentuuriga Utopia ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Postmark on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti.

Lisaks postmargi väljaandmisele toetab Omniva mitmete osutavate teenuste kaudu Ukrainat. Omniva pakub eraisikutele võimalust saata tasuta postipakiga humanitaarabi Ukrainasse, näiteks ravimeid, tarbeesemeid jt esmatarbeasju. Koostöös Ukraina Postiga korraldatava humanitaarabi postipakkide saatmise tingimuste ja vormistamise kohta saab infot Omniva kodulehelt ning postkontoritest üle Eesti. Alates märtsi algusest on koostöös heategevusorganisatsioonidega Eesti Punane Rist, MTÜ Mondo ja Toidupank ning Tallinna linnavalitsuse ja välisministeeriumiga Ukraina suunas teele saadetud 34 veoautot kogutud humanitaarabiga. Lisaks toetatakse Eestis siseriiklikult Ukraina heaks kogutud humanitaarabi logistika ning kaupade ladustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles