​Viljandis pannakse alus Kesk-Eesti ettevõtjaid toetavale asutusele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaa arenduskeskuse juhi Elmo Puideti sõnul annab ettevõtlusinkubaatori loomine kolme maakonna peale rohkem kui kaks korda suurema haarde võrreldes sellega, kui tegutsetaks vaid Viljandimaal.
Viljandimaa arenduskeskuse juhi Elmo Puideti sõnul annab ettevõtlusinkubaatori loomine kolme maakonna peale rohkem kui kaks korda suurema haarde võrreldes sellega, kui tegutsetaks vaid Viljandimaal. Foto: Elmo Riig

Täna allkirjastatakse Viljandi kultuuriakadeemias Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori ühistegevuste lepe.

Viljandisse Leola tänavale plaanitud algajate väikeettevõtjate nõustamise ja abistamisega tegeleva asutuse esimene eesmärk on panna koos ettevõtjatega kokku arenguplaan. Teenused, mida pakkuma hakatakse, võiksid asutuse algatajate sõnul ulatuda üldisest arenduskoostööst ja e-inkubatsioonist, mis kätkeb koolitusi ja konsultatsioone, abini, mida vajavad idufirmalikud, kiirelt laienevad ettevõtted, kes on ka Eestist välja suunatud kasvupotentsiaaliga. Neile saab pakkuda rahvusvaheliselt kõrgel tasemel teenust koostöös Tallinna teaduspargi Tehnopoliga.

Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori juhtpartner on Viljandimaa arenduskeskus ning seda käivitatakse koos Jõgeva- ja Järvamaa arenduskeskusega. Samuti tehakse koostööd kultuuriakadeemiaga, Kesk-Eesti kutseõppeasutustega, maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse ja Tehnopoliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles