Aeg on märgata teenekaid Paide kodanikke

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal võttis Paide aukodaniku tiitli vastu perearst Ingrid Alt, kes kutsub nüüd omakorda üles linlasi märkama tublisid ja teenekaid inimesi endis seas.
Eelmisel aastal võttis Paide aukodaniku tiitli vastu perearst Ingrid Alt, kes kutsub nüüd omakorda üles linlasi märkama tublisid ja teenekaid inimesi endis seas. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnavalitsus andis teada, et alanud on kandidaatide esitamine Paide linna aukodaniku tiitlile ja vapimärgile.

Ettepanekuid tiitlite omistamiseks saavad teha kõik, kes soovivad. Esitamise tähtaeg on 1. juuni. 

Paide linna avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm märkis, et esmakordselt saab sel aastal ettepanekuid teha Paide linna e-teeninduskeskkonnas. "Jätkuvalt saab kandidaate esitada ka paberkandjal ja need ettepanekud on oodatud Pärnu tänav 3 aadressil, kas siis isiklikult kohale tuues või postiga saates," täpsustas ta.

Nõmm lisas, et aukodaniku tiitel ning vapimärk on Paide linna kõrgeimad autasud. Paidel on juba 16 aukodanikku ja 27 vapimärgi kavaleri. Tunnustused omistatakse Paide linna heaks tehtud silmapaistvate teenete eest. Need antakse üle traditsiooniliselt linna sünnipäeval 30. septembril.

Eelmisel aastal sai Paide linna aukodanikuks perearst Ingrid Alt ning vapimärgi pälvis muusikaõpetaja Luule Lääne.

Ingrid Alt ütles, et sellist tiitlit saada on suur auasi. "Olen selle üle uhke ning tahan alati linna heas valguses näidata. Püüan olla väärikas aukodanik ja teenin sellega mida teen linnaja siin elavate inimeste huve," lisas ta.

Alt kutsus üles märkama tublisid ja linna elu edasi viivaid inimesi endi keskel, sest juba ainuüks tiitlitele esitamine on suur austusavaldus nende tegemistele.

Kõiki seniseid Paide linna aukodanikekja vapimärgi kavalere saab vaadata siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles