Inseneribüroo annetas droonid Ukraina sõjaväele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Erakogu

OÜ J.Viru Markšeideribüroo oli Eestis üks esimesi inseneribüroosid, kes hakkas oma igapäevatöös kasutama droone. Nii ongi neid aastatega kogunenud firmasse üksjagu. Mõeldes, kuidas anda oma panus Ukraina toetuseks, otsustas firma annetada osa droone Ukraina sõjaväele.

Möödunud reedel kohtus OÜ J.Viru Markšeideribüroo Türi harukontori geodeet Jürgen Aluoja MTÜ SAB UA (Separate Assault Brigade Ukraine) esindajaga, et üle anda esimesed droonikomplektid.

Kõigil, kel on soovi samal moel toetada Ukraina sõjaväge, on võimalus ühendust võtta kontaktidel sab.ua.mtu@gmail.com, tel. 55658358 või sotsiaalmeedia kaudu.

Märtsi teises pooles kirjutas Järva Teataja, et Eesti lennuspordi föderatsioon kogus Ukraina toetuseks suure summa raha, mille eest osteti alaliidu tegevusvaldkonnale kohaselt 27 mehitamata lennuvahendit, millele Poola sõbrad lisasid kaheksa uut ja kohalikud annetajad paar kasutatud drooni.

Eesti lennuspordi föderatsiooni presidendi Jaano Rässa selgitusel arutasid lennundussportlased toetamisvõimalusi ning pidasid kõige otstarbekamaks toetada Venemaa agressioon vastu võitlemist sellega, mida rindemehed praegustes oludes enim vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles