Esnas filmitud mängufilm jõuab kinodesse, kuid mitte Järvamaal

Urmas Glase
Copy
2019. aasta aprillis-mais filmiti Esna mõisas ja selle ümbruses Soome mängufilmi Helene, kus nimiosas mängis Soome tuntumaid kaasaegseid näitlejaid Laura Birn ning ka loo autoril õnnestus väike roll teha.
2019. aasta aprillis-mais filmiti Esna mõisas ja selle ümbruses Soome mängufilmi Helene, kus nimiosas mängis Soome tuntumaid kaasaegseid näitlejaid Laura Birn ning ka loo autoril õnnestus väike roll teha. Foto: Urmas Glase

Eestis valdavalt Esnas, Haapsalus ja Palmses filmitud Soome mängufilm Helene valmis juba paari aasta eest, kuid Eesti kinopublik näeb seda kinodes alles alates tänasest, kuid teadaolevalt mitte Järvamaa kinolinadel.

Kui Soome publiku jaoks linastus film juba kaks aastat tagasi, siis Eesti kinodesse jõuab siin filmitud mängufilm alles nüüd.

Antti J. Jokineni mängufilm “Helene” räägib Soome kõige kuulsamast naiskunstnikust Helene Schjerfbeckist (1862–1948), kes pälvis ka rahvusvahelist tunnustust. Filmi fookuses on kunstniku armastuslugu Soome kirjaniku, kriitiku ja kunstniku Einar Reuteriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles