Jüripäeva rattaretkelised seiklevad mööda Eestit juba kümnendat korda

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Jüripäeva rattaretkelised sõidavad iga ilmaga ja igal teel.
Jüripäeva rattaretkelised sõidavad iga ilmaga ja igal teel. Foto: Erakogu

Laupäeval asuvad jüripäeva rattaretkelised teele juba kümnendat korda. Õhinapõhiselt alguse saanud kevadet kuulutavast matkast on aastatega kujunenud menukas ettevõtmine, mis liidab harrastusrattureid meilt ja mujalt ning ajendab neid juba varakevadel sõidukilomeetreid koguma.

Rattaretke sünni juures olnud Elo Öösalu ütles, et kui esialgu oli matk seotud Paide nelja kuulsa kuninga teega, kus aastatel 2012–2017 ka truult sõideti, siis ajapikku jäid kuningad ja kuningate teekond tagaplaanile ning kahepäevast retke hakati seostama pigem jüripäevaga. «Eesti heitlikest ilmadest tulenevalt tõstsime viimastel aastatel sõitu paar nädalat jüripäevast edasi, sest läbikülmununa pole kuigi tore pikki kilomeetreid sõita,» selgitas ta.

Kui vaadata ajas kümme aastat tagasi, siis meenus Öösalule, et ta oli värskelt Paide spordihalli tööle asunud, kui Ants Hiiemaa Ajakeskusest Wittenstein tuli ettepanekuga teha kuningate rattaretk, mis kulgeks mööda nelja kuninga teed. «Usina ja kuuleka projektijuhina võtsin kohe sõnasabast kinni ja hakkasin asja korraldama,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles