Selle aasta Silmapaistvad Noor Eestlased on Karin Künnapas, Grete Arro ja Meelis Kukk

Järva Teataja
Copy
Grete Arro
Grete Arro Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval selgitati välja 2022. aasta Silmapaistva Noore Eestlase tiitli saajad. Žürii poolt osutusid valituks kood/Jõhvi kaasjuht Karin Künnapas, Eesti haridus- ja keskkonnapsühholoog ning Tallinna Ülikooli teadur Grete Arro ja Tallinna Lastekodu juhataja Meelis Kukk. 

Alates 2015. aastast valitakse lisaks kolmele žürii poolt välja valitud laureaadile ka rahva lemmik. Kuni aprilli lõpuni sotsiaalmeedias toimunud rahvahääletuse võitis ülekaalukalt ligi tuhande häälega müramistreener ning lastele metsasünnipäevasid korraldav Illimar Pilt.

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda korraldab Silmapaistva Noore Eestlase valimist juba 24. korda ning selle aasta kandidaate sai esitada 21. veebruarini. Iga-aastase programmi eesmärk on leida ja tunnustada noori eestlasi, kes on ühiskonnas märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal silma paistnud ning ühiskonnas positiivseid muutusi algatanud. Projektijuhi Kadi Metsa sõnul on tiitlil lisaks tunnustamisele veel teinegi väga oluline roll – inspireerida ja motiveerida ka teisi noori asju suurelt ja julgelt ette võtma ning ühiskonda panustama. „Selle aasta programmi suund oli “Mis laulu laulab sinu hing?” Hindame ja väärtustame kõrgelt neid noori, kes läbi oma südamekutse on jäänud truuks enda eesmärkidele ja unistustele. See aasta küsisimegi, mis laulu laulab sinu hing? Mis on sinu unistused ja eesmärgid?", lisab ta.

“Selle aasta teeb eriliseks ka laiem tähelepanu ja huvi. Galaõhtul oli kohal ka meie meediapartner ERR, kes kandis õhtu tegemisi üle ERR-portaalis. Hiljem leiab Silmapaistev Noor Eestlane kajastust ka telepildis. Saade on eetris 28. mail!”, rõõmustab Kadi.

Selleaastasesse žüriisse kuulusid Tallinna abilinnapea Joosep Vimm, Tallinna Strateegiakeskuse juht Jaanus Vahesalu, eelnevate aastate laureaat, interneti- ja kommunikatsiooniuurija ning Tartu Ülikooli meediauuringute professor Andra Siibak, eelnevate aastate laureaat ning MTÜ Noored Rohelised eestvedaja Johanna Tõugu, Eesti Noorsooteateri esindaja Hannele Känd ning 2021. aasta nominent ning Rakett 69 algataja Aigar Vaigu.

Lisaks anti galal üle sponsorite endi eriauhinnad. SEB ja Eesti Noorsooteater eriauhinnad said Mari Rahamägi ning Lange Motokeskuse oma Katrina Lehis.

Laureaatide tunnustamise tseremoonia toimus Tallinnas, Kultuurikatlas. Auhindu andsid üle projektijuht Kadi Mets ning õhtujuht Edu Akadeemia asutaja ja JCI liige Roland Tokko.

Kogu Silmapaistev Noor Eestlase programmi ja lõpugalat korraldab iga aasta Eesti Ettevõtlike Noorte Koda (JCI).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles