Kundla peab saadikutele abiliste palkamist mittevajalikuks

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Jaan Kundla  valimiste-eelne reklaamplakat..
Pildil on Jaan Kundla valimiste-eelne reklaamplakat.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Parteitu Jaan Kundla andis kolmapäeval riigikogu menetlusse eelnõu, mille eesmärk on loobuda riigikogu liikmetele abide palkamisest; sama ettepaneku tegi fraktsioonidele esmaspäeval riigikogu esimees Ene Ergma.


Kui kehtiva seaduse kohaselt tekib saadikutel alates järgmise, 2011. aastal valitava koosseisu volituste algusest võimalus võtta endale isiklik abiline, kelle töötasu oleks kuni 35 protsenti riigikogu liikme palgast, siis Kundla soovib eelnõuga vastavad sätted tühistada.


Kundla ütles kolmapäeval eelnõu üle andes, et kõigil riigikogus esindatud erakondade fraktsioonidel on sekretariaat ning oma ala asjatundjad töötavad ka komisjonides. «Lisaks on riigikogu kantselei struktuuris mitu osakonda ja talitust oma töötajatega, kes samuti on kompetentsed nendes küsimustes. Selles olen ma isiklikult veendunud, sest ma olen nende abi kasutanud ja olen neile tänulik,» lausus ta.


Seetõttu on Kundla sõnul kulude suurusest sõltumata abide palkamine majanduslikult ebaotstarbekas ja tegelikkuses mittevajalik. (BNS)


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles