Kuremõrtsuka tabamiseks käib ulatuslik uurimine

Tiit Reinberg
Copy
Eelmisest nädalast käivitus keskkonnaameti ja politsei koostöös kaheksa kure tapmise kriminaalasja uurimine.
Eelmisest nädalast käivitus keskkonnaameti ja politsei koostöös kaheksa kure tapmise kriminaalasja uurimine. Foto: Anne Põder

1. mai varahommikul Türi–Väätsa tee äärest ja Änari külast leitud tapetud kurgede kriminaalasja uurimine on väldanud nädala. Kuna lindude vastu toime pandud kuritöö oli sedavõrd võigas, pole inimesed olnud vihjete jagamisega kitsid, kuid kõiki neid tuleb kontrollida ning see võtab aega. Nii prokuratuur kui ka keskkonnaamet kinnitavad, et uurimise eesmärk on süüdlane tabada ja tegude eest vastutusele võtta.

Keskkonnaameti uurimisosakonna juht Rocco Ots selgitas, et kurgede tulistamisjuhtumi uurimiseks loodi keskkonnaameti ja politsei ühine uurimisgrupp. «Anname kriminaaluurimisega endast parima, et kurgede pihta tulistanud inimene leida ja teha selgeks, kuidas see sündmus juhtus. Kuid uurimistulemusi ette ennustada ei saa, sellest, mis ikkagi juhtus, saame rääkida siis, kui uurimine on lõpule viidud,» lausus ta.

Kriminaalasjas uuritakse praegu kaheksa toonekure tulistamist neljal pesal. Surnud kurgesid on leitud rohkem, kuid kaheksa kure surma on põhjustanud laskehaav. Teiste lindude puhul pole põhjust kahtlustada inimkätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles