Järvamaal oli talguid varasemast poole vähem

Urmas Glase
Copy
3. klassi õpilased Brenda Nõva (vasakult), Karola Astula, Stella Tšerednik ja Mattias Kranich riisusid talgupäeval mõisapargis lehti ja korjasid oksi. Lisaks lasteaia õueala, kooliaia ja pargi riisumisele korrastasid koolilastest talgulised aias lillepeenraid ja lastevanemate abiga valmistasid ette platsi istutuskastidele, kuhu õpilased panevad kasvama ürdid ja köögiviljad. Lisaks said mõisapargi pingid uue värvikatte ja jalgrattad euroalustest ehitatud hoidiku.
3. klassi õpilased Brenda Nõva (vasakult), Karola Astula, Stella Tšerednik ja Mattias Kranich riisusid talgupäeval mõisapargis lehti ja korjasid oksi. Lisaks lasteaia õueala, kooliaia ja pargi riisumisele korrastasid koolilastest talgulised aias lillepeenraid ja lastevanemate abiga valmistasid ette platsi istutuskastidele, kuhu õpilased panevad kasvama ürdid ja köögiviljad. Lisaks said mõisapargi pingid uue värvikatte ja jalgrattad euroalustest ehitatud hoidiku. Foto: Elis-Erika Maasi

Tänavustele Teeme Ära talgutele registreerisid järvalased 51 talgukohta 1267 osalejaga. Kuigi peamine talgupäev oli eelmisel laupäeval, kus tehti ära pea pooled talgupäevaks kavandatud tööd, siis näiteks Purdi külarahvas korrastab oma tulevast peoplatsi täna ja Sõrandu külaselts teeb oma majas puhastust koguni kahe nädala pärast.

 

Teeme Ära talgupäeva Järvamaa koordinaatori Kaie Altmetsa kinnitusel on Järvamaal varasematel aastatel registreeritud talguid 120 kanti. «Suurem osa talgutest keskenduvad prügikorjamisele ja nii avalike kohtade kui ka koduste valduste korrastamisele,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles