Järvamaa lapsed hakkavad elupäästmist harjutama

Järva Teataja
Copy
KEAT laager 2014 Metsajõel
KEAT laager 2014 Metsajõel Foto: Ants Leppoja/ Järva maavalitsus

24.–25. mail toimub Türi vallas Metsajõel ohutuslaager „Kaitse end ja aita teist“ (KEAT), millest võtab osa enam kui sada õpilast üheteistkümnest Järvamaa koolist. Ohutuslaager on sel aastal ainus omalaadne Eestis ning seda tulevad jälgima Gruusia päästeala, Punase risti ja haridusministeeriumi eksperdid, et taolist õpet juurutada ka seal.

Kogu õppeaasta vältel on noored saanud ohutusteadmisi spetsiaalsetes loengutes. Kahepäevases telklaagris saavad nad teadmised praktikas proovile panna ja harjutada käitumist elulistes ohusituatsioonides. Näiteks proovivad nad laagris tulekustutiga kustutamist ja päästerõngaga päästmist, samuti esmaabi andmist. Valmistutakse ka juhuks, kui teele satub metsloom ning ees ootavad mitmed elektriohutus-harjutused.

„Meeskonnatöö on tähtis, selle olulisus on läbiv kogu laagri vältel, kõikides harjutustes. Koos toimetamine ja üksteise abistamine, sealhulgas ohu märkamine, ning oskus ohuolukorras käituda on edaspidiseks eluks hädavajalik,“ sõnas laagri korraldaja ja Eesti Punase risti lääne regiooni koordinaator Piret Seire ning lisas, et mida rohkem on meie seas inimesi, kes oskavad vajadusel teisi aidata, seda turvalisem on ühiskond tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles