Tööandjad peavad töötajate leidmiseks vaeva nägema

Eva Klaas
, reporter
Copy
Osaühingu PMT tegevjuht Jaan Meikup pidas oluliseks värbamispäeval ettevõtet ning selles töötamise võimalusi tutvustada, kuigi teravat tööjõuprobleemi neil ei ole.
Osaühingu PMT tegevjuht Jaan Meikup pidas oluliseks värbamispäeval ettevõtet ning selles töötamise võimalusi tutvustada, kuigi teravat tööjõuprobleemi neil ei ole. Foto: Kristo Kivisoo

Eile korraldas töötukassa Paide muusika- ja teatrimajas paar tundi väldanud Järvamaa värbamispäeva, kus tööotsijad said kohtuda tööandjatega ja kandideerida töökohale. Tööandjatele oli see hea võimalus ettevõtet tutvustada. Nii mõnigi tunnetas, et uusi inimesi leida pole lihtsate killast ja selline võimalus tuleb ära kasutada. Kuigi värbamispäev oli mõeldud kõigile, kes soovisid võimaluste kohta teavet, moodustasid põhiosa tööotsijatest Ukraina sõjapõgenikud.

AS Hoolekandeteenused tiimijuht Liis Kurg tutvustas värbamispäeval võimalust asuda tööle tegevusjuhendajana Türi Kodus. Kurg sõnas, et praegu otsivad nad kaht inimest. «Peame kõvasti vaeva nägema,» märkis ta ja lisas, et viimase üheksa aasta jooksul on see esimene kord, kus Türi Kodusse töötajaid nii raske leida on.

Türi vallas Jõekülas tegutsev Toosikannu puhkekeskus otsib kokkasid, nõudepesijaid, toitlustusteenindajaid, puhastusteenindajaid ja haldustöötajaid. Müügiassistent Kairi Trigub sõnas, et suures osas vajab puhkekeskus lisatööjõudu küll suvehooajaks, kuid ettevõtte tegevus on viimasel ajal laienenud ja inimesi läheb tarvis aasta ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles