Sõjapõgenikud said ministeeriumilt SMS-i

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
"Eesti laulab Ukrainale" ühendkoor Tallinna lauluväljakul
"Eesti laulab Ukrainale" ühendkoor Tallinna lauluväljakul Foto: Teele Toova

Siseministeerium saatis täna SMS-i Ukraina sõjapõgenikele, kes ei ole veel jõudnud oma elukoha andmeid Eesti rahvastikuregistris registreerida ja palus sellega tegelda esimesel võimalusel. Ühtlasi paluti sõnumis endast märku anda neil, kes on juba Eestist lahkunud või on lahkumas, kuid ei ole sellest teatanud.

Siseminister Kristian Jaani märkis, et kasu elukoha registreerimisest on mõlemapoolne. „Pärast elukoha registreerimist on sõjapõgenikel ligipääs Eesti elanikule mõeldud teenustele ja toetustele, nagu näiteks sotsiaalabi, tervishoiuteenus, tasuta ühistransport või kooli- ning lasteaiakoht. Riigil on aga omakorda parem ülevaade sõjapõgenikest, et neile tõhusamalt abi korraldada,“ rääkis ta.

Minister lisas, et SMS on jätkuks paari nädala eest sõjapõgenikele saadetud e-kirjale. „Ka seal andsime märku, et pärast elamisloa saamist on sõjapõgenikel kohustus registreerida oma elukoha andmed Eesti rahvastikuregistris. Teatest oli kasu, inimesed hakkasid end registreerima ja asjad liiguvad soovitud suunas,“ sõnas Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles