Perede toetamine on pikaajaline investeering (1)

Helir-Valdor Seeder
, Isamaa esimees
Copy
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Mihkel Maripuu

Kaja Kallas ütleb 17. mail Järva Teatajas ilmunud intervjuus, et peretoetuste tõstmisel on suur mõju kolme ja enama lapsega vanematele, kes kullatakse rahaga üle ega taha toetuse tõustes enam tööle minna, vaid kodus lapsi kasvatada. Hoopis vastupidi väitis Kallas 18. mail riigikogu infotunnis, et peretoetuste kasvul pole laste kasvatamisele üldse mingit erilist mõju.

Sedaviisi endale vastu rääkides otsib peaminister põhjendusi, miks laste- ja peretoetused on asjatu kulu. Peaminister võiks mõista, et Eesti riikluse seisukohalt on perede toetamine oluline pikaajaline investeering, mitte tüütu püsikulu.

Reformierakonna liikmed armastavad ennast kiita, et ajavad eesmärgipärast ja vastutustundlikku poliitikat. Aga jääb arusaamatuks, mis nende suur eesmärk on: kas Exceli tabel, peenhäälestus ja finantsfundamentalism. Tegelikkuses on Eesti suur eesmärk kõikidele erakondadele üles tähendatud meie riigi põhiseaduses: tagada eesti rahvuse, kultuuri ja keele säilimine läbi aegade. Iseasi, kas kõik erakonnad oma tegevusega selle poole pürgivad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles