Uhke tulemus: Michelini tunnustuse sai ka Põhjaka restoran

Järva Teataja
Copy

Michelin Guide Estonia esimene väljaanne esitleb 31 restorani, mille hulgas on kaks söögikohta, mis said esimestena Eestis ühe Michelini tärni, lisaks viis restorani saavad Bib Gourmandi auhinna ja kaht restorani on tunnustatud Michelini rohelise tärniga nende pühendumuse eest jätkusuutlikule gastronoomiale.

„Eesti on üks neist riikidest, mida meie inspektorid on juba mitu aastat suure huviga põhjalikult uurinud. Pärast mitut kuud mööda riiki Tallinnast Tartuni ja Mäekülast Kloogarannani reisimist leidsid nad eest elava kulinaariaskeene, mis on täis kvaliteetseid asutusi ja mitmekesiseid kööke. Tõstes esile andekaid kokkasid ja professionaale, kes esitavad nii klassikalist Eesti kui ka rahvusvahelist repertuaari, on esimene restoranivalik suurepärane kutse põneva gastronoomilise sihtkoha avastamiseks,“ ütles Michelin Guide´si rahvusvaheline direktor Gwendal Poullennec.

Nagu ka kõigi teiste restoranivalikute puhul, töötasid Michelin Guide‘i inspektorid Guide‘i ajaloolise ja rahvusvahelise metoodika alusel Eesti esimese valiku koostamisel kollegiaalselt. Meeskond hindas restoranide kulinaarset maastikku iseseisvalt ja anonüümselt viie kriteeriumi alusel, milleks on koostisosade kvaliteet; kulinaarsete tehnikate valdamine; maitsete harmoonia; peakoka isiksus, väljendatuna tema roogades ning järjepidevus menüüs ja ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles