Türi ja Järva valla inimesi rahuldab elukoht rohkem kui Paide linna inimesi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Ester Valdvee naudib elu Järva vallas Albu külas ning on üks koduomavalitsuse kui elukohaga väga rahul olevaid inimesi.
Ester Valdvee naudib elu Järva vallas Albu külas ning on üks koduomavalitsuse kui elukohaga väga rahul olevaid inimesi. Foto: Dmitri Kotjuh

Maailmapank ja rahandusministeerium korraldasid eelmisel aastal Eesti elanike seas küsitluse, mis puudutas nende rahulolu oma elukeskkonna, kohalike avalike teenuste ja omavalitsuse kui ametiasutustega. Selgub, et 62 protsenti vastanutest on nii oma kohaliku omavalitsuse kui ka elukohaga pigem rahul või väga rahul. Järvamaa omavalitsuste elanike rahulolu oli riigi keskmisest suurem.

Eesti keskmisena on 54 protsenti vastanutest omavalitsuse osutavate teenustega rahul, samas 21 protsenti vastanutest ei osanud seisukohta võtta. Üle poole Eesti elanikest märkis ka oma praeguse omavalitsuse kõige eelistatumaks elukohaks.

Rahulolu koduomavalitsusega on erinev. Maailmapanga konsultant Robert Lipinski sõnas, et vastupidi üleeestilisele keskmisele tulemusele leidub linnu ja valdu, kus rahulolevate elanike osa on kõigest 20-30 protsenti. Samal ajal leidub kohti, kus elab rahulolevaid inimesi üle 80 protsendi. Näiteks Muhu vallas on selliseid elanikke 90 protsenti, mis on Eestis suurim. Väga rahul on oma kodukohaga ka Võru, Keila ja Tartu linna inimesed, kus nende osa on üle 80 protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles