Omavalitsuste liit sai uue juhi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järva vallavolikogu esimees Rait Pihelgas, vallavanem Toomas Tammik ja abivallavanem Tiina Oraste.
Järva vallavolikogu esimees Rait Pihelgas, vallavanem Toomas Tammik ja abivallavanem Tiina Oraste. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolekul valiti liidu juhatuse esimeheks Järva vallavanem Toomas Tammik ja aseesimeheks Türi vallavanem Ele Enn.

Täna kogunes Paides liidu kõrgeim juhtorgan – üldkoosolek, et valida liidule uus esimees. Vajaduse uue esimehe järele tingis asjaolu, et senine esimees Siret Pihelgas astus Paide linnapea kohalt tagasi ja ei naasnud ka linnavolikogusse. Nimelt saavad omavalitsuste liidu üldkoosoleku liikmed olla vaid volikogude ja valitsuste liikmed, kelle hulgast omakorda selguvad liidu juhatuse liikmed.

Juhatuse esimehe kohale esitati üks kandidaat, Järva vallavanem ja praegune liidu juhatuse aseesimees Toomas Tammik.

Kohalolnud 13 üldkoosoleku liikmest olid salajasel hääletusel kõik Tammiku poolt.

Vabanenud juhatuse aseesimehe kohale esitati üks kandidaat, Türi vallavanem Ele Enn, kes sai salajasel hääletamisel 14 poolthäält – nimelt oli aseesimehe valimise ajaks koosolekule saabunud veel üks osaleja.

Toomas Tammik ütles tänusõnad eelmisele esimehele Siret Pihelgasele, et ta selle vastutuse võttis. "Ta tegi meie kõigiga väga head koostööd. Lahendame üheskoos ühistranspordi ja kriisi küsimusi, miks mitte ka sotsiaalsfääris koostööd teha. Koostöö ongi maakonnas väga hea, seda suunda tuleb hoida, lahendada ühiselt muresid ja jagada rõõme,“ ütles ta.

„Kuigi oleme Tallinnale päris ligidal, võin öelda, et oleme ääremaa ja vajame lisatähelepanu, mida seni on saanud näiteks Setumaa, Peipsiveere arenguprogramm, Ida-Virumaa, Kagu-Eesti ja saared. Ega keegi teine meie muresid kuuldavaks ei tee ega valitsuseni vii, kui me ise,“ rääkis Tammik.

Tammiku sõnul on peamine põhjus, miks Järvamaast on ääremaa saanud, ametkondade vaheline killustatus. Näiteks kuulume Lääne-Eesti regionaalsesse kriisikomisjoni, transpordiametiga toimetame ida regioonis ja tegutseme Kirde maakaitseringkonna vastutusalas koos Alutaguse, Jõgeva, Järva ja Viru malevaga.

„Kui Vabariigi President Järvamaad külastas, oli ta üllatunud, et me oleme sellisesse seisu jäänud,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles