Vahetusõpilaseks ihkaval neiul on Ameerika unistusest veel tuhat eurot puudu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Ade Nurk on oma väikese unistuse täitumisele lähedal.
Ade Nurk on oma väikese unistuse täitumisele lähedal. Foto: Urmas Glase

Paide gümnaasiumi õpilane Ade Nurk (16) asus juba mõnda aega tagasi ellu viima oma suurt unistust – veeta aasta vahetusõpilasena Ameerika Ühendriikides. Unistuse täitumisest lahutab teda praeguseks umbes tuhande euro suurune summa.

Ade Nurk rääkis, et mõned aastad tagasi Paide Hammerbecki põhikooli rahvatantsurühmaga Ameerikas esinemas käies mõistis ta, et peab sinna tagasi minema ja seda maad teisel tasemel kogema. "Olen uudishimulik ja seiklusi otsiv inimene. Olen kogukonnas kaasa löönud kõikvõimalikes üritustes ja ettevõtmistes ning mulle meeldib maailma kogu selle eheduses avastada." selgitas ta.

Parim võimalus noorele inimesele Ameerikat avastama minna, on pürgida vahetusõpilaseks. Enne teda on seda teinud mitmed Paide noored ja nii palju, kui ta on kuulnud, on kõik väga rahule jäänud. "Esitasin vanetusõpilasi vahendavale organisatsioonile YFU taotluse, läbisin kõik testid ja vestlused ning sain rohelise tule," märkis ta.

Aga nii lihtne ja lilleline see kõik Nurga sõnul siiki pole. "Vahetusaastale kuluv osalustasu on 9960 eurot, mis on ühe gümnasisti jaoks üüratu summa. Kevadeks oli mul tänu abistavatele sugulastele ja headele isiklikele toetajatele YFU stipendiumifondil koos veidi üle 6000 euro. Nüüd on raha natuke juurde tiksunud, kuid puudu on veel veid üle tuhande euro," lausus ta.

Nurk pöördus heade Järvamaa inimeste poole palvega, et tal aidatakse nii-öelda "koera sabast" veel üle saada. "Ma ei palu suuri summasid. Iga euro aitab mind unistusele sammukese lähemale," sõnas ta.

Kes tunneb, et saab ja tahab Ade Nurka Ameerikasse aidata, saab seda teha kandes sobiva summa YFU Eesti MTÜ arveldusarvele EE042200221001141378 märksõnaks "Aitan Ade Ameerikasse".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles