30 000 eurone sääst: linnatänavad jäävad suveöödeks pimedaks

Järva Teataja
Copy
Tänavavalgustus. Foto on illustreeriv.
Tänavavalgustus. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

9. juunist vähendab Paide linnavalitsus ajutiselt tänavavalgustust ning lülitab kaheks suvekuuks valgustuse välja. See puudutab nii linnapiirkonda kui ka külasid.

Lambid pannakse uuesti põlema 10. augustil. Suvise pikema päeva ära kasutamise eesmärk on elektrikulude kokkuhoid – ligi kaks kuud tänavavalgustuseta säästab linnale ligi 30 000 eurot.

Linnapea Eimar Veldre sõnul on omavalitsused seda varemgi rakendanud, et aasta kõige valgemal ajal kas osaliselt või tervikuna tänavavalgustus välja lülitada. „Osa omavalitsusi rakendasid elektrienergia kokkuhoiuks tänavavalgustuse osalist väljalülitamist ka tänavu talvel. Paide piirkonnas talvel me seda ei soovi teha. Meie tänane otsus ei sündinud kerge südamega. Arutasime teemat linnavolikogu keskkonnakomisjonis, pidasime nõu ka politseiga. Kuritegevuse kasvu ei ole oodata, ent pisirikkumisi, mida suvel ikka enam on, võib tulla – proovime politseiga koostöös seda ennetada. Kindlasti võiks suveperioodidel olla rohkem politsei jalgsipatrulle ja seda ka olenemata tänavavalgustusest".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles