Väätsal peeti pedaalimist au sees

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Täna korraldas Väätsa tervisekompleks jalgrattapäeva, kus nii suurtel kui väikestel oli võimalus erinevate kahe- ja kolmerattaliste kondimootoril töötavate sõiduriistadega tutvust teha.

Tervisekompleksi juhataja Taavi Parts ütles, et kõigepealt said mudilased oma enda jalgratastega võidu kihutada. Seejärel prooviti kiirust arendada aga Eesti jalgrattamuuseumist toodud jalgrattabagidega, millest nii mõnigi oli üsna omanäoline. "need rattad pakkusid lastele palju lusti ning osade puhul tuli jalgade töö asemel ka mõistust rakendada, sest ülekandemehhanism oli väntamise asemel hoopis sõtkumisele ringi tehtud," selgitas ta.

Kui aga lapsed juba kohale kutsuda, siis peab Partsi hinnangul olema ikka tõeliselt lõbus pühapäev, mistõttu rentis tervisekompleks hoovile ka suure batuudi. "Rahvarohkematel üritustel on sageli nii, et batuudi vallutavad veidi suuremad lapsed ning väiksemad pelgavad siis seal kaasa õõtsuda. Meil oli koos selline väike ja rahulik seltskond lapsi, kes kõik said oma turnimise, hüppamise ja liulaskmise isu täis," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles