Teatrimaraton tõi kortermajade hoovidesse elu ja melu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Laupäeval ja pühapäeval said paidelased mitmepalgelisi etendusi nautida lausa 12 korral. Vapramad tegid kaasa kogu hooviteatrite maratoni ning kõndisid või sõitsid bussiga läbi kõik etendused, lõid kaasa kultuuriaias olnud arutelul ja kuulasid kirsiks tordil olnud Jarek Kasari kontserti.

Paide muusika- ja teatrimaja kultuurijuht Mariliis Peterson ütles, et sõna «hooviteater» ei pisenda mingilgi moel festivalil osalevate harrastusteatrite olemust. «Hooviteatrite festival on üritus pigem seetõttu, et traditsiooniliselt on etenduspaikadeks hoovid. Seekord siis 12 kortermajade õueala,» selgitas ta.

Petersoni ütlust mööda külastas kõiki etendusi kolmeliikmeline žürii, kuid mitte selleks, et sättida näitemängutegijaid mingitel alustel ritta, vaid hoopis selleks, et anda ausat tagasisidet. Esimesel päeval vaatasid kõiki etendusi Paide teatri kunstiline juht Jan Teevet, tantsu- ja draamaõpetaja Marita Kutsar ning kunstnik, luuletaja ja kunstikuraator Jaan Malin. Teisel päeval lõi žürii töös Kutsari asemel kaasa Miina Härma gümnaasiumi draamapedagoog Ivika Hein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles