Linnavolinikud: Meil on piinlik Paide linnarahva ees! (1)

Järva Teataja
Copy
Paide linnavolikog-
Paide linnavolikog- Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Paide Linnavolikogu võttis 16. juunil toimunud istungil vastu otsuse suurendada linnavolinike tööst osavõtu eest makstava tasu suurust (60lt 100le eurole).

Seda majanduslikult väga ebastabiilsel ajal. Olukorras, kus linna allasutusi, koostööpartnerid ja erinevaid tegevusi on tabanud eelarvelise viletsa seisu tõttu suured omavalitsuse poolse toetustest ilmajätmised või märkimisväärsel hulgal vähendamised. Kärpekäärid on tabanud ning päris rahastuseta on jäänud mitmed linnarahva hüvanguks tegutsevad sotsiaal-, haridus- ja kultuurivaldkonnaga seotud ettevõtmised, kannatada on saanud noorte ja laste ettevõtmised, külad ja piirkondlikud ühendused. Paljud olulised ettevõtmised on jäänud toetuseta just nimelt kriisiolukorrast tingitud rahapuudusel.

Olukorras, kus kutsume üles kärpima ja kokku hoidma, et raskeid aegu üle elada, tundub selline tegevus meie jaoks väga halba eeskuju näitavana ning ebapraktilisena. Millise sõnumi me saadame rahva poolt valitud esindajatena valijatele? Isamaa fraktsiooni saadikud koos teiste opositsioonisaadikutega kutsusid istungil volinikke mitte antud eelnõud toetama ning avaldasid soovi kanda see summa linna reservfondi, et veidigi olla toeks ettenägematute kulude katmisel ning tõelistele abivajajatele kehva olukorra leevendamiseks. Kurb, et meie linnavolikogu enamus ei ole solidaarne oma linna inimeste vastu. Haritus saab alguse ikka meist endist. Kas me selle sammuga oleme ikka heaks eeskujuks linnakodanikele?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles