Suvi Klassikaraadios toob kuulajateni rännud unes ja ilmsi

Järva Teataja
Copy
Tõnu Õnnepalu
Tõnu Õnnepalu Foto: Priit Mürk/ERR

Klassikaraadio suve peateema on rännakud muusikas ja sõnas. Eetrisse jõuab Tõnu Õnnepalu uus saatesari "Eesti loodus” ning raamatukogude aasta puhul jätkub mullu alanud ringreis väikestes Eestimaa raamatukogudes. Õhtuid sisustab uute lugudega sari “Öökapi raamat”.

Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Tederi sõnul on suvi kaunite elamuste kogumise aeg: “Raamatud innustavad resikirge, igatsust laia maailma ja kaugete paikade järele. Tõnu Õnnepalu loodusrännakud viivad meid kodukandi paikadesse, kuhu saab minna iga matkaja juba täna.”

Alates 4. juulist on Klassikaraadios õhtuti kell 23 saatesari „Öökapi raamat”. Esimeseks teoseks on Nellie Bly “72 päevaga ümber maailma”. Noore ajakirjaniku reisiraamatust loeb katkendeid Kristiin Räägel. Selle järgnevad Otto Manni „Tokyo – vastandite tasakaal”, Carol Drinkwateri „Oliiviteekond”, Martin Calderi „Suvi Gascone’is”, Mall Jaaksoni „Hispaania päevik”, Paul Burtoni „Salajast Indiat otsimas”, Karl Ristikivi „Itaalia capriccio” ning Tõnu Õnnepalu „Pariis”.

Pühapäeva hommikuti kell 10 on eetris kirjanik Tõnu Õnnepalu matkapäevik “Eesti loodus”. Lapsepõlve lemmikajakirja järgi nime saanud sarjas räägib Õnnepalu Eesti looduse lummast – kohtadest ja paikadest, mis on olnud talle olulised. Tema rännakud viivad läbi Kõrvemaa laante, Vilsandi tuulte ja linnuriigi, Hiiumaa rannaküla ja metsade ja Alutaguse raba, läbi vanade taluõuede, kus inimelu jälgi hoiavad õitsevad sirelid ja valged nartsissid ning mõisaparki, kus häärberi akendest vaatab loodus sisse.

Juba eetris kõlanud osasid kuuleb Klassikaraadio lehelt.

Raamatukogude aasta laupäeva hommikutel kell 10 kutsub Klassikaraadio tutvuma väikeste külade ja linnade raamatukogude ja nende hoidjatega. Sarja “Raamatuhoidja” saateid teevad Miina Pärn, Kaisa Jõhvik, Tiia Teder ja Lisete Velt. Tänavu pälvis Lisete Velt sarja toimetamise eest Eesti raamatukoguhoidjate ühingu ja kultuuriministeeriumi ajakirjandusauhinna.

„Raamatuhoidja” alustas Klassikaraadio eetris 25. juunil külaskäiguga Piirissaare raamatukogusse.

Igapäevase kultuurieluga hoiab Klassikaraadio kuulajaid kursis saatesari „Suveduur“ argipäeviti kell 12. Läbi suve saab Klassikaraadio eetris kell 15.10 nautida poeetilist muusika- ja luuleprogrammi „Luuleline suvi”.

Klassikaraadio on kohal Pärnu Muusikafestivalil, Tartus Klaaspärlimängul, Haapsalu vanamuusikafestivalil ja Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles