Lux Expressiga reisijate arv on kahekordistunud

Järva Teataja
Copy
ST PETERSBURG, RUSSIA - MAY 21, 2021: A Scania Irizar i6 bus operated by Lux Express on display during the 2nd international festival of innovative transport, SPb Transport Fest. The event is part of celebrations marking St Petersburg's City Day. Alexander Demianchuk/TASS
ST PETERSBURG, RUSSIA - MAY 21, 2021: A Scania Irizar i6 bus operated by Lux Express on display during the 2nd international festival of innovative transport, SPb Transport Fest. The event is part of celebrations marking St Petersburg's City Day. Alexander Demianchuk/TASS Foto: Alexander Demianchuk

Juunis sõitis Lux Expressi bussidega Eesti siseliinidel ja Balti pealinnade vahel kaks korda rohkem reisijaid, kui mullu samal ajal. Mitmetel siseliinidel ületas reisijate arv juba pandeemiaeelsed veomahud.

Tänavu juunis sõitis Lux Expressi bussidega ligi 90 000 inimest rohkem kui mullu samal ajal. Reisijate arv on kasvanud kõikidel liinidel. Kahel neist - Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Kuressaare - on reisijate aktiivsus ületanud 2019. aasta juunikuu taseme. Tallinn-Narva liinil jäi reisijate arvu kasv 2019. aasta juuni näitajatele alla vaid 5%.

Lux Expressi ärijuht Ingmar Roos: “Kui koroonakriis enam kui kaks aastat tagasi algas ja reisijate arv vahepeal sootuks nulli kukkus, tegime me ettevõttes mitmeid rakseid otsuseid. Meie jaoks oli oluline hoida reisijate jaoks iga hinnaga lahti kõik meie liinid, et neil ei kaoks harjumus liikuda linnade vahel bussiga mugavalt, turvaliselt ja keskkonnasäästlikult. Kui sel kevadel asendus pandeemia kütusekriisiga ja hinnad kihutasid lakke, siis langetasime järgmise otsuse - meie piletite hindu ei tõsta. Kõik need otsused kokku on end ära tasunud ja kasvunumbrid näitavad reisijate tänu.”

Kevadine kütusehinna tõus on eriliselt mõju avaldanud just liinidele, mis viivad turistid Eesti armastatud suvituskohtadesse - Pärnusse, Saaremaale ja Hiiumaale. Viimase liini avas Lux Express mullu 18. juunist, tänavu hakati sama liini suure huvi tõttu teenindama juba 1. juunist. Võrreldaval perioodil on reisijate arv kasvanud tänavu 16%. Kuna justnimelt Eesti suursaartele reisimine jätkub tõusvas trendis, siis on Lux Express lisaks Tallinn-Kärdla liini pikemale opereerimisperioodile lisanud täiendavaid väljumisi ka Tallinn-Kuresaare liinile (iga päev 5 väljumist mõlemas suunas) ning käivitanud Tartu-Pärnu-Kuressaare liini.

“Usume, et selline vastutulek reisijatele aitab leevendada ka suviseid autojärjekordi sadamates, sest reisibuss, mis võtab praamijärjekorras kolm autokohta, mahutab ca 20 sõiduauto jagu reisijaid,” lisas Roos.

Üle kolme korra on võrreldes eelmise aastaga tõusnud Lux Expressi bussides jalgrattaga reisimine. Juuni algusest kuni tänaseni on sel aastal broneeritud koguni 2085 jalgrattapiletit. Mullu oli ratta turvaliselt bussi pakihoidu loovutanud reisijad vaid 637. See näitab, et eelmisel aastal reisijate jaoks loodud uus ja mugav lahendus on klientide poolt hästi vastu võetud. Rattateenusega saab igasse bussi tasuta kaasa võtta kuni neli jalgratast. Rattapiletit saab koos tavapiletiga tasuta broneerida Lux Expressi kodulehelt luxexpress.eu. Igas bussis on jalgrattaümbrised, et kaitsta nii ratast kui muud pagasit.

“Lux Expressi eesmärk on pakkuda oma reisijatele midagi, mida on kõigil alati vajaka – kvaliteetaega. Täname oma kliente, kes meie teenuseid hindavad, meid jätkuvalt usaldavad ja meiega taas tihedalt sõidavad,” ütles Roos.

Eesti-siseste reiside kõrval on kasvanud reisijate liikumissagedus ka rahvusvahelistel liinidel. Tallinn-Riia liinil on eelmise aastaga võrreldes kasv lausa 7 kordne ning pandeemiaeelse aja veomahust oli tänavune näitaja vaid 10% väiksem. Riia-Vilnius liinil on hüpe eelmise aastaga võrreldes olnud veelgi suurem. Tänavu juunis oli reisijaid üle 13 korra rohkem kui mullu, ent pandeemia eelse tasemeni on veel ligi veerandi jagu kasvuruumi.

„Balti riikide pealinnade vahel liikumiseks eelistavad reisijad jätkuvalt kõige rohkem just Lux Expressi busse, mis on meie jaoks suur tunnustus. Tallinna, Riia ja Vilniuse vahel reisimine oli pandeemia ajal üks enim mõjutatud valdkond, kuid kasutasime madalperioodi otstarbekalt ja uuendasime põhjalikult enda müügisüsteemi. Täna pakume lisaks mugavaimale bussile ja sagedastele ühendustele reisijatele ka turu parimat paindlikkust, mis tähendab seda, et Lux Expressi veebikaupluses on võimalik kuni üks tund enne väljumist enda reisi aega muuta ilma teenustasuta.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles