Huvi kutsehariduse omandamise vastu on kasvanud

Hedi Aimsalu
, suvereporter
Copy
Autoosakonna juhtõpetaja Tarmo Savisaar
ootab kõiki õpihimulisi kutsehariduskeskusesse kandideerima.
Autoosakonna juhtõpetaja Tarmo Savisaar ootab kõiki õpihimulisi kutsehariduskeskusesse kandideerima. Foto: Dmitri Kotjuh

Müüdi, et kui kuskile mujale ei saa, siis kutsekooli ikka saab, murrab Järvamaa kutsehariduskeskus, kuhu tänavu on laekunud juba üle 600 õppima asumise avalduse.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin usub, et avaldusi kooli astumiseks tuleb kindlasti üle tuhande. Seda, et kutsehariduse omandamine on muutunud populaarseks, näitabki väga suur avalduste arv. «Praeguseks on tulnud juba natukene rohkem avaldusi kui eelmisel aastal selleks ajaks,» rääkis Oselin. Praegu Säreveres sisseastumisavaldusi vastu võttev Järvamaa kutsehariduskeskuse autoosakonna juhtõpetaja Tarmo Savisaar lisas, et päevas esitatakse 30–60 avaldust.

Kõige populaarsemad erialad on sel aastal infotehnoloogia, autotehnik ja loomaarsti assistent. «Hea uudis on ka see, et tänavu soovitakse õppida ehitust, viimastel aastatel ei ole see eriti populaarne olnud,» rõõmustas Oselin. Mis eriala parasjagu populaarne on, sõltub paljuski sellest, mis toimub ühiskonnas. «Kui mõni majandussektor kogub või kaotab populaarsust, avaldub see ka meie vastuvõtus,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles