Kindlustajad hoiatavad: algab metsloomade jooksuaeg

Copy
Loom teel. Pilt on illustreeriv.
Loom teel. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eestis on algamas metsloomade jooksuaeg, mis kestab sõltuvalt loomaliigist juulist jaanuarini, ning see toob ohud liiklusesse, hoiatavad kindlustajad.

Salva Kindlustuse andmetel on 10-15 protsenti sõiduki kahjudest seotud just metsloomadega ning silmas tuleb pidada, et tavaline liikluskindlustus selliseid kahjusid ei korva. Keskmine kahjusuurus kokkupõrkel metsloomaga on 3000 eurot, kuid tuleb ette ka suuremaid kahjusummasid.

Salva sõidukikindlustuse osakonna juhataja Tõnis Tohveri sõnul on keskmine tavakasko kahjusuurus kokkupõrkel metsloomaga umbes 3000 eurot. Kuid kõikidel autodel tavakaskot ei ole, näiteks vanemad autod, millele vabatahtlikku kaskokindlustust sõlmida ei saa. Selliste sõiduki omanike olukord võib eriti ebameeldivaks muutuda siis kui õnnetuse hetkel kujuneb auto enda väärtus sama suureks kui tekkinud kahju ise. „Siis jäävad autoomanikul sama palju maksva auto puhul pihud tühjaks: autot remontida ei ole enam mõistlik ning liikluskindlustus sellist tüüpi kahjusid ei korva,“ ütles Tohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles