Rongisõit muutub üha popimaks

Järva Teataja
Copy
Rongisõit on populaarne.
Rongisõit on populaarne. Foto: Sille Annuk

Elroni rongidega sõideti juunis 678 000 korda, mis on 13% enam kui aasta tagasi. Omatulu kasvas ettevõtte teatel kolmandiku võrra, ulatudes rekordilise 1,94 miljoni euroni.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul on rongisõit saavutanud pandeemiaeelse populaarsuse. Viimaste kuude sõitude arvu kasvu põhjusena tõi ta välja piirangute lõppemise ja eriti tuntavana kõrged kütusehinnad.

„Praegu on paljud inimesed enda jaoks taasavastanud ühistranspordi, rong on seejuures rõõmustavalt paljude esimene valik," märkis Kongo. 

Kongo täpsustas, et enim on sõitjaid lisandunud kiiretel linnadevahelistel ekspressliinidel: „Palju uusi sõitjaid oleme saanud nii Tartu, Narva kui Viljandi suunal. Praegu saab neid liine teenindada veel ainult diiselrongidega, mida meil kahjuks piisavalt ei ole. Seetõttu tuleb suure nõudluse juures praegu ette, et inimesed peavad püsti seisma, palume seepärast vabandust," rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht.

Ta lisas, et täiendava veeremi vajadusest rääkis ettevõte juba aastaid tagasi, täna saab kinnitada, et uued rongid on paari aasta pärast siin.

Aasta esimese kuue kuuga on Elroni rongidega tehtud ligi 3,5 miljonit sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles