President Karis: Eesti hindab kõrgelt juba 100 aastat kestnud sõprust Ameerika Ühendriikidega

Urmas Glase
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Kermo Benrot

President Alar Karis rõhutas Eesti ja Ameerika Ühendriikide diplomaatiliste suhete 100. aastapäeval Atlandi-üleste suhete erilisust ja julgeolekukoostöö tähtsust nii Eesti riigi iseseisvumise algusaegadel kui ka praegu, mil Venemaa sõda Ukraina vastu on lõhkunud rahu ja julgeoleku Euroopas.

President Karise sõnul hinnatakse Eestis kõrgelt juba 100 aastat kestnud sõprussuhteid Ameerika Ühendriikidega. „Eesti ja USA suhted on tugevamad kui eales varem. Oleme mõlemad kindlalt pühendunud rahu, julgeoleku ja demokraatlike väärtuste kaitsmisele ning töötame kõrvuti liitlastena maailma tugevaimas julgeolekuliidus – NATO-s. Tugevad Atlandi-ülesed suhted on Eesti ja Euroopa julgeoleku aluseks ning Ameerika Ühendriigid on Euroopa olulisim liitlane,“ lausus president Karis.

Vabariigi President lisas, et Eesti hindab kõrgelt Ameerika Ühendriikide sõjalist toetust, mis on oluline kogu Euroopa julgeoleku tagamiseks. „Eriti praegu, mil kestab Venemaa poolt Euroopa südames alustatud täiemahuline sõda Ukraina vastu. Koos Ameerika Ühendriikidega toetame Ukrainat oma iseseisvuse ja rahva kaitsel,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles