Liikumispuudega lapsi aidates kõndisid DPD töötajad Põhjapooluselt Lõunapoolusele

Järva Teataja
Copy
DPD pakiautomaat. Foto on illustratiivne.
DPD pakiautomaat. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Suve alguses koguvad kulleri- ja logistikaettevõtte DPD töötajad Baltikumis traditsiooniliselt kilomeetreid, et teha head ja annetada läbitud distantsid eurodesse teisendatuna lastele, kellel aktiivse liikumise võimalus paraku puudub. Tänavu kogusid ainuüksi Eesti töötajad kokku ligi 20 000 kilomeetrit, mis võrdub maakera Põhja- ja Lõunapooluse vahemaaga.

„Kilomeetrivõistlus on meie ettevõttes iga-aastane traditsioon, mis ülistab kaht eesmärki: toetada liikumispuudega lapsi ning innustada oma töötajaid võimalikult palju liikuma,“ ütles DPD Eesti personalijuht Annika Oruaas. Võistluse raames üritavad meeskonnad koguda kuu aja jooksul kõndides, joostes või muud moodi aktiivselt liikudes kokku võimalikult palju kilomeetreid, mis teisendatakse eurodesse ning suunatakse liikumispuudega laste toetuseks.

Tänavu läbisid Eesti meeskonnad kokku 19 908 kilomeetrit, mis tähendab, et sellel aastal annetab DPD Eesti liikumispuudega lastele 9950 eurot. Kogu Baltikumi peale tuli kilomeetreid 87 125, mis on rohkem kui kaks ringi ümber maakera.

Eesti võidumeeskond Mellano läbis nelja nädalaga 2638 kilomeetrit, Baltikumi liidriks osutus Läti tiim Turbovafeles, kellel õnnestus läbida 5615 kilomeetrit. Ligi 90% kilometraažist läbiti kõndides. Kõige pikem ühe päeva distants oli 43 kilomeetrit ning üks DPD töötaja suutis kogu võistluse vältel kokku koguda tervelt 656 kilomeetrit.

Annika Oruaas, kes ise kogus võistluse raames jalgrattaga sõites 412 kilomeetrit, ütles, et tänavune aktiivsus on ajendatud nii heast suveilmast kui ka inimeste suurenevast teadlikkusest tervislikust eluviisist ning vajadusest rohkem liikuda. „Kõige olulisem on aga see, et iga aastaga kasvab ka inimeste soov aidata teisi ning panustada ühiskonda, seda kinnitab ka üldine pilt Eestis – oleme heategevuslik rahvas, kes ei jäta teisi hätta. See on eriti oluline praegusel äreval ajal,“ lisas Oruaas.

Kilomeetrivõistlusega toetab DPD võrdselt Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liitu ja SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi.

Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liidu kaudu toetatakse liikumispuudega laste laagri korraldamist Haanjamaal: laagri tegevuste hulka kuuluvad loomade teraapia, psühholoogi töötuba, ujumine, vibulaskmine, trummide töötuba, füsioteraapia jpm. Kõige pisem laagri osaleja on 5-aastane ja kõige vanem 16-aastane.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kaudu toetatakse Tartus ja Pärnus ehitatavaid mänguparke, kus saavad koos mängida nii tavalapsed kui ka erivajadusega lapsed. Samuti plaanitakse juurdeehitust juba olemasolevale Haapsalu mängupargile. Pargid ehitatakse haiglate vahetusse lähedusse, et mängurõõmu saaksid nautida kõik pisikesed patsiendid, kes üle Eesti on kliinikumi peatuma tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles