Maailmakuulus kaasaegne tsirkus jõuab Paidesse

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Tsirkus Saboki uus kaasaegse tsirkuse lavastus “Jõehobu” etendub 10. septembril Paide Muusika- ja Teatrimajas.

Lavastus “Jõehobu” on inspireeritud Soome kirjaniku Tommy Hellsteni raamatust “Jõehobu elutoas”, mis jutustab sellest, kuidas elada oma elu koos halvima versiooniga iseendast.

Koguperelavastuses saab näha kõrgetasemelist paarisakrobaatikat, närvikõdi tekitavaid trikke vertikaalsel köiel, tasakaalupüüdlusi torul ja palju muud. Originaalse õhuakrobaatika muudab elavaks videopilt, kirev muusika ja valgusmäng. Akrobaatilised trikid ja tants jutustavad etendajate isikliku loo kaassuhtesõltuvusest ning emotsionaalsest teekonnast uue ja tervema minapildini.

Tsirkus Sabok loodi 2018 aastal Kert Ridaste ja Saana Leppäneni poolt. Mõlema akrobaadi teekond on enam kui kahe aastakümne pikkune. Nad on aastate jooksul teinud koostööd maailmakuulsate kollektiividega nagu Circus Cirkör, Circus Nikolajeff, Circus I love you jt.

2019. aastal sündis nende debüütetendus “Ära jäta mind riplema” millega nad tuuritasid edukalt üle Eesti ja Euroopa. Lisaks esinesid nad Prantsusmaal Auchis maailma suurima kaasaegse tsirkuse festivalil Circa. 2019. aastal nägi nende etendusi Euroopas üle 25 000 inimese.

Tsirkus Saboki eesmärk on arendada kaasaegset tsirkust Baltikumis ning aidata kaasa selle edasisele arengule põhjamaades. Tsirkus Sabok loob terviklikke töid, mis peegeldavad noorte kunstnike väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles