Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Ühes tegusas Eesti kõrtsis peab saama korralikult süüa-juua ja ka pidu panna. Just seetõttu ongi kuu aega uue peremehe Danel Puuderi käe all tegutsenud Imavere kõrts panustanud nii igapäevastesse toitudesse, et inimestel kõhud täis sööta, kui tõmmanud taas käima ka nädalavahetuste peod. Puuder ütles, et esimene kuu on möödunud kiirelt ja olnud töökas. «Sööjaid jagub iga päev ning avapidugi läks täismajale,» lausus ta.

* Paide muusika- ja teatrimaja kihab rõõmsatest inimestest. Mõnel on käe ümber tõmmatud juba side, teised rüüpavad magusat mahla, et kohe-kohe verd annetama minna. Kahe päeva jooksul saavad Järvamaa inimesed teha pisikese heateo ja kinkida abivajajatele väikese osa oma verest. Vereloovutustoolist tõuseb Igor Ivanov ja asub tänutäheks endale meenet valima. Ivanovil juhtus puhkus seekord samale ajale, kui vere loovutamise suvetuur otsapidi Paidesse jõudis. «Mul on praegu puhkus ja seega ka aega. Tuli meiliteade ja mõtlesin, et miks mitte,» räägib ta.

* Eeloleval nädalalõpul leiab aset Oisu aganikufestival, mis ühendab põllumajandust ja kultuuri. Kogu festival toimub koristatud taliodrapõllul põhupallidest festivalialal. Ettevalmistused käivad hooga: festivali lava ning värav said paika juba nädala alguses ning seejärel algas põhupallidest kontserdiala ehitus.

* Mustikad on tänavu ilusad ja suured, kinnitavad metsas marjul käivad inimesed. Nii mõnigi märgib, et mustikaid ei ole metsas palju, vaid väga palju. Kuigi saagikus on paiguti erinev, on marjuliste hinnangul metsmustika saak tänavu kindlasti üle keskmise ning parem kui eelmisel aastal.

* Sel laupäeval toimub Järva-Jaanis järjekordne killavoor, kus tänavu võtavad üksteise järel ritta maastikusuutlikud sõidukid ja kummalised kulgurid. Ürituse üks eestvedajaid Tuve Kärner tunnistab, et iga aastaga läheb huvitava teema leidmine järjest raskemaks. «Me teeme seda killavoori 16. korda ja igal aastal on uus teema. Eks need teemad hakkavad juba tasapisi otsa saama. Varasemalt on teemaks olnud näiteks ühistransport, tuletõrje, kuni kolmerattalised jne,» räägib ta.

* Iga-aastases suvises ettevõtmises «Teeliste kirikud» osaleb Eestis kokku üle 450 ning Järvamaal viisteist pühakoda. Kui enamasti on Järvamaa kirikud avatud vaid mõnel päeval nädalas ja mõnedes pühakodades saab teenistustevälisel ajal külastuse kokku leppida vaid ettetellimisel, siis Paide Püha Risti kirikusse saab iga huviline sisse astuda kuuel päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles