Tõrvaaugu metsa- ja matkapäev tuleb taas

Järva Teataja
Copy
Metsa-ja matkapäev Tõrvaaugus
Metsa-ja matkapäev Tõrvaaugus Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

17. septembril algusega kell 11 toimub Järvamaal Türi vallas Rassi külas Tõrvaaugu XXIX metsa- ja matkapäev. 

Metsapäev on pika traditsiooniga üritus, mida peetakse siin juba 29. korda ja seda metsatöötajate päeva tähistamiseks ning küla traditsioonide hoidmiseks.

Metsapäeval näeme, kuidas aeti vanasti tõrva, saab osaleda mitmesugustel metsanduslikel võistlustel ja metsamatkal. Avatud on seenenäitus ning teadjad annavad nõu, milliseid seeni korjata. Seekord on meil taas seenetundjaks Külli Kalamees-Pani. Huvitavat tegevust peaks jätkuma nii suurtele kui ka väikestele.

Korraldajad on hoolitsenud ka selle eest, et osalejad ei peaks kannatama tühja kõhtu.

Päevakorras on lisaks matkale ja õpitubadele mitmesugused võistlused nagu silmateritamine, raievõistlus, viktoriin ja veel mõndagi huvitavat. Avatud on ka väike muuseumiait, kus saab tutvuda vanade metsatööriistadega. Mõnede vanade metsatööriistadega saab ka ennast proovile panna. Metsapäeval on võimalus osta-müüa omatoodangut.

Osa võivad võtta kõik huvilised, võistlusvahendid kohapeal olemas ning võistlusteks registreerimine alates 10.30st. Kogu üritus on osalejatele tasuta.

Metsapäeva korraldab Rassi külaselts. Projekti rahastab kohaliku omaalgatuse programm, Türi vallavalitsus ja Rassi külaselts. Metsapäeva toetab RMK. Osavõtust soovitav teatada hiljemalt 12. septembriks telefonil 505 3401 või e-posti aadressil elor.ilmet@rmk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles