Rekordilise osalejate arvuga skautide ERNA Matk on alanud

Järva Teataja
Copy
Algas ERNA matk
Algas ERNA matk Foto: Eesti skautide ühing

Sel nädalavahetusel toimub juba 23. korda Eesti skautide korraldatud ERNA Matk, mis kuulub kindlasti Eestis enim väljakutseid seadvate matkate esiritta.

„Raskeima, ligikaudu 36 tundi kestva väljakutse valinud neli võistkonda alustasid oma matka juba reede, 5. augusti õhtul. 24-tunnise raja valinud 18 võistkonda ning 16-tunnise raja valinud 13 meeskonda alustasid oma rännakut täna hommikul. Matka lähtepunkt asub sel aastal RMK Aegviidu külastuskeskuse kõrval ja lõpp-punkt traditsiooniliselt Kautlas. Kokku osaleb matkal ligi 180 enda vaimset ja füüsilist tugevust proovile seadvat matkalist,“ lausus ERNA Matka korraldusmeeskonna juht Katri Kaibiainen.

Põnevamad tegevuspunktid on seekordsel matkal näiteks esmaabi ja pääste situatsioonülesande lahendamine, matka jaoks spetsiaalselt rajatud kõrgseiklusraja läbimine, paintball ning uudne põgenemistuba.

“ERNA Matk saab teoks tänu poolesajale vabatahtlikule nii Eesti Skautide Ühingu ridadest kui ka skaudisõprade seast,” ütles Eesti Skautide Ühingu juhatuse esimees Ragnar Luup. Ta lisas, et matkal vabatahtlikuna abiks olemine on samuti suur seiklus ja väljakutse, et enam kui ööpäev kestev matk igati õnnestuks. Ilma vabatahtliketa ei saaks seda toredat traditsiooni olla. Aitäh kõikidele skautidele ja teistele vabatahtlikele!

ERNA Matka lõpetamine ja autasustamine toimub pühapäeval, 7. augustil orienteeruvalt kell 10.30 Kautla memoriaali pargis.

Eesti Skautide Ühing on enam kui tuhande liikmega noorteorganisatsioon, mis kuulub Skautide Maailmaorganisatsiooni, mille liikmeskonnas on kokku üle 40 miljoni skaudi üle kogu maailma.

Matka nimele ainest andnud Erna grupp oli Talvesõjast osavõtnutest moodustatud luureüksus, mis tegi 1941. aasta suvel dessandi punaväe tagalasse Salmistus. Hiljem liitus luuregrupp muu lahingutegevusega Eestis.

ERNA Matk 2022 korraldamist toetavad:  Haridus- ja Teadusministeerium, MATKaSPORT, Stokker, Tactical Foodpack, Amserv, 1. jalaväebrigaad, Actiongames, Aegviidu Päästeselts MTÜ, Teaduskeskus AHHAA, Sviiter OÜ, Quality Print, Advokaadibüroo TRINITI, Sportland Kõrvemaa Matka ja Suusakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles