Kogukondadel on otsustamisel suur kaal

Urmas Glase
Copy
Muinsuskaitseameti peadirektor Liisa Pakosta ütleb, 15.-16. sajandi Paide linnaplaanid on teinud asjatundlikud inimesed, need on õiged ja kattuvad leidudega, mis maa seest välja tulid.
Muinsuskaitseameti peadirektor Liisa Pakosta ütleb, 15.-16. sajandi Paide linnaplaanid on teinud asjatundlikud inimesed, need on õiged ja kattuvad leidudega, mis maa seest välja tulid. Foto: Urmas Glase

Juulis võrdsete võimaluste voliniku ameti muinsuskaitseameti peadirektori koha vastu vahetanud Liisa Pakosta alustas maakondadega tutvumist Järvamaast. Vestlesime sel puhul temaga Järvamaa muinsuskaitselistel teemadel.

Paide muudab suviti linna keskväljaku eksperimentaalseks vaba aja veetmise kohaks ja on võtnud sihi ajaloolise raekojaesise tänapäevaseks ümber ehitada. Kuidas suhtub muinsuskaitseamet ajaloolise linnasüdame jõulisse muutmisse?

Meie poole on pöördunud Paide inimesi ettepanekutega lõpetada keskväljaku uuendamine. Ent muinsuskaitse ei sekku väljaspool oma ülesandeid. Pole meie pädevuses öelda, kas Paide keskväljaku kavandatav ümberkujundamine on liiga modernne või mitte. Me oleme nagu päästeamet, kes hindab objektidel tuleohutust, mitte muid, nende pädevusse mitte puutuvaid aspekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles